Følg os

Bøger

Jeg vil gerne læse Anne Rice's sidste bog, men jeg tror ikke, jeg er klar

Udgivet

on

Anne Rice

I det sene efterår 2021 var jeg overlykkelig over at modtage en avanceret læserkopi af Ramses the Damned: Osiris regeringstid af Anne Rice og Christopher Rice med posten. Jeg ville begynde at læse med det samme, men jeg vidste, at dens udgivelsesdato var måneder væk, og jeg har et system til at anmelde bøger fra de store/traditionelle forlag. Jeg kan godt lide at læse dem lige før udgivelsesdatoen, så jeg kan skrive min anmeldelse og tilføje min stemme til det store skub i de første salgsuger.

Systemerne virker.

Systemet svigtede mig denne gang.

Den 11. december 2021 vågnede jeg til nyheden om, at Anne Rice var død. Jeg skal ikke lyve. Jeg var ikke okay. Jeg tror på, at der i et helt liv er utallige bøger, der vil åbne dine øjne og måske endda ændre dit liv. På den anden side tror jeg, at der kun er en håndfuld forfattere til hver af os, som vi virkelig forbinder os med, hvis bøger føler, at de kom ind i vores liv på præcis det rigtige tidspunkt og giver os noget så uventet, at vi bliver livslange fans.

I 90'erne opdagede jeg, ligesom mange andre i min generation, Anne Rice. Jeg kan huske, at jeg så traileren til Interview med vampyren, og bliver fuldstændig trukket ind af dens dekadence og stille terror. Da jeg læste, at den var baseret på en bog, besøgte jeg naturligvis det lokale bibliotek og lånte bogen, tog den med hjem og smagte den som den elegante oplevelse, den var skabt til at være.

Jeg var. Transporteret.

Louis og Claudia, og ja, den berygtede Lestat, sprang fra siden. New Orleans levede og åndede. Paris kaldte på mig. Den hensynsløse brutalitet blev kun overgået af den geniale historiefortælling med så stor opmærksomhed på detaljer, at jeg vidste, at jeg læste noget, der ikke lignede noget, jeg havde mødt før.

Det, der dog greb mig mest, var forholdet mellem Louis og Lestat. Det var så smukt kompliceret, så tragisk romantisk. Som en homoseksuel teenager i et fundamentalistisk, kristent hjem, var jeg blevet lært tidligt i livet, at mænd ikke var i stand til at elske hinanden i at vej. Ganske vist kunne de begære hinanden. De kunne tørste efter hinandens kroppe, men at forbinde sig på sjælens plan var umuligt. Alligevel her, på siderne af Interview, var historien om to mænd, der unægtelig var forelskede.

Ja, de var vampyrer. Ja, den kærlighed var nogle gange giftig og virkede nogle gange lige så skrøbelig som spundet sukker, men det var ikke desto mindre kærlighed, ikke mindre ægte eller usandsynlig end de hundredvis af romantiske historier, der var blevet fortalt om hetero par gennem århundreder.

Da jeg var færdig med den første bog, gik jeg naturligvis videre Vampyren Lestat  Queen of the Damned. jeg opdagede Hekse-timen  Cry to Heaven, en ikke-overnaturlig historie, der stadig er min yndlingsroman fra Anne Rice den dag i dag.

Hvad jeg til sidst indså, var, at i en verden skabt af Anne Rice, var køn og seksualitet flydende, kærligheden var kraftfuld, og terroren var bøjelig, skabt af humør og atmosfære snarere end knuste kroppe og afskårne lemmer.

Jeg kom til at tro, at hun skrev for alle os, der levede i udkanten af ​​samfundet, dem, der var marginaliseret og forvist. På en måde følte jeg mig ikke kun set, men jeg følte mig også forstået. Jeg vidste, selv bag den lukkede dør i skabet, at der var mindst én person i verden, der ville "få mig."

Dette blev yderligere understreget, da verden som helhed blev introduceret til Christopher Rice, forfatterens søn. Han er en udadvendt og stolt homoseksuel mand, der har arvet sin mors fortællegave. Hvad der dog var vigtigere, var at se den fuldstændige stolthed og tilbedelse, som de to havde for hinanden. Det, der slog mig mest, er, at Rice ikke accepterede sin søns homoseksuellehed, fordi der i hendes øjne ikke var noget at acceptere.

Han var hendes søn. Hun elskede ham. Det var nok.

Hvis du aldrig har set dem to sidde og tale om at skrive og om at være en familie, kan jeg ikke opfordre dig nok til at gå til YouTube og slå op på deres bogture, de har lavet sammen. Samtalerne er hylende morsomme, og deres kærlighed til hinanden er ægte.

Selvfølgelig har hendes liv ikke været uden kontroverser. I begyndelsen af ​​2000'erne annoncerede hun, at hun ikke længere ville skrive om vampyrer. Hun vendte sig i stedet mod et mere religiøst emne, hvor hun forlyste dele af Jesu Kristi liv. Hun tog på sin egen personlige rejse, og mange af hendes mindre ivrige fans gik fra hende.

For mig fik det mig kun til at elske hende mere.

Jeg havde lavet en lignende rejse, ser du. Den religiøse verden, som jeg var vokset op i, havde vendt mig ryggen, og jeg var gået i stykker. Jeg forstod, hvad det var at tro og føle, at udløbet for den tro bliver holdt tilbage fra dig. Jeg vidste, hvordan det var at vide, at Gud, du havde fået at vide, ville elske dig for evigt, faktisk hadede dig for noget, du ikke kunne ændre.

Jeg forstod også, hvorfor Rice havde brug for plads mellem sig selv og vampyren Lestat. Hun havde ofte talt i interviews om båndene mellem Brat Prince og hendes mand, digteren og kunstneren Stan Rice. Det gav god mening for mig, at hun efter hans død ville få brug for plads og tid.

Selvfølgelig vendte forfatteren til sidst tilbage til vampyrerne og producerede mere episke bind. Hun kom også for første gang ind i varulvenes verden og Atlantis fantastiske mytologi.

Så for blot et par år siden blev det annonceret, at Anne Rice og hendes søn ville udgive en bog sammen. Ramses the Damned: The Passion of Cleopatra var mildest talt uventet. En efterfølger til hendes roman fra 1989, Ramses den forbandede, skabte duoen en fortsættelse af det epos, og fordybede sig i det tidlige 20. århundrede med F. Scott Fitzgeralds flair og Agatha Christies mysterium og omgivelser.

Det var sømløst skrevet med smuk prosa, der på en eller anden måde afspejlede både mors og søns stil. Ramses var et af Rices mindre kendte værker, der aldrig fik den opmærksomhed, det fortjente, så vidt jeg var bekymret for. Så igen, som så mange indadvendte unge, var jeg gået igennem en "egyptisk fase" i min barndom, hvor jeg slugte hver historie og myte fra regionen, så måske var jeg en naturlig kandidat til dens fandom.

Hvilket bringer os til nutiden, formoder jeg.

Fra hvor jeg sidder i min stue, kan jeg se Ramses the Damned: Osiris regeringstid af Anne Rice og Christopher Rice, der sidder på min bogreol.

Jeg vil gerne læse den.

Jeg vil anmelde det.

Men et eller andet sted, dybt inde i mig, ved jeg, at dette er den sidste nye Anne Rice-bog, jeg nogensinde vil læse. Det er den sidste nye fortælling fra en forfatter, der på sin egen måde havde reddet mit liv engang. Det er sidste gang, jeg vil læse og elske hendes karakterer i situationer, jeg aldrig har læst før.

Så indtil videre forbliver den på bogreolen. For nu vil jeg beundre det på afstand. For nu vil jeg give mig selv en dag mere til at afvise, at det er den sidste.

For i dag vil jeg blot takke, at denne fantastiske forfatter velsignede os med sin prosa og sin tid. Ud over alt andet beviste hun, at udødelighed er opnåelig, og at kærlighed er universel, og for det vil jeg være evigt taknemmelig.

Klik for at kommentere
0 0 stemmer
Artikel Rating
Tilmeld
Underretning af
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer

Bøger

Traileren 'A Haunting In Venice' undersøger et overnaturligt mysterium

Udgivet

on

Kenneth Branagh er tilbage i instruktørsædet og som fancy-overskæg Hercule Poirot for dette rystende spøgelseseventyr mordmysterium. Uanset om du kan lide Branaghs tidligere Agatha Christie tilpasninger eller ej, du kan ikke argumentere for, at de ikke var smukt fotograferet.

Denne ser flot og fortryllende ud.

Her er hvad vi hidtil ved:

Den foruroligende overnaturlige thriller baseret på romanen "Hallowe'en Party" af Agatha Christie og instrueret af og med Oscar®-vinderen Kenneth Branagh i hovedrollen som den berømte detektiv Hercule Poirot, får premiere i biografer over hele landet den 15. september 2023. "A Haunting in Venice" er "A Haunting in Venice" foregår i det uhyggelige Venedig efter Anden Verdenskrig på All Hallows' Eve, og er et skræmmende mysterium, der byder på den berømte spejder, Hercule Poirots tilbagevenden.

Nu pensioneret og bor i selvpålagt eksil i verdens mest glamourøse by, deltager Poirot modvilligt i en seance i et forfaldent, hjemsøgt palazzo. Da en af ​​gæsterne bliver myrdet, bliver detektiven kastet ind i en uhyggelig verden af ​​skygger og hemmeligheder. Filmen genforener holdet af filmskabere bag 2017's "Murder on the Orient Express" og 2022's "Death on the Nile", og filmen er instrueret af Kenneth Branagh med et manuskript af Oscar®-nominerede Michael Green ("Logan") baseret på Agatha Christies roman Hallowe en fest.

Producenterne er Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott og Simon Kinberg, hvor Louise Killin, James Prichard og Mark Gordon fungerer som executive producers. Et genialt skuespillerensemble portrætterer en cast af uforglemmelige karakterer, herunder Kenneth Branagh, Kyle Allen ("Rosaline"), Camille Cottin ("Call My Agent"), Jamie Dornan ("Belfast"), Tina Fey ("30 Rock"). Jude Hill ("Belfast"), Ali Khan ("6 Underground"), Emma Laird ("Borgmester i Kingstown"), Kelly Reilly ("Yellowstone"), Riccardo Scamarcio ("Caravaggio's Shadow") og den nylige Oscar-vinder Michelle Yeoh ("Alt overalt på én gang").

Læs

Bøger

'Officielle fem nætter på Freddys kogebog' udkommer til efteråret

Udgivet

on

Five Night's at Freddy's film

Fem Nætter hos Freddy får en stor Blumhouse-udgivelse meget snart. Men det er ikke alt, spillet bliver tilpasset til. Hit-gyserspiloplevelsen bliver også lavet til en kogebog fyldt med lækre uhyggelige opskrifter.

Officielle fem nætter på Freddys kogebog er fyldt med genstande, som du ville finde på en officiel Freddys lokation.

Denne kogebog er noget, fans har længes efter siden de første spils originale udgivelse. Nu vil du være i stand til at tilberede signaturretter fra dit eget hjem.

Synopsis til Fem Nætter hos Freddy går sådan her:

"Som anonym nattevagt skal du overleve fem nætter, da du bliver jagtet af fem animatronikere, der er fast besluttet på at dræbe dig. Freddy Fazbears Pizzeria er et fantastisk sted for børn, og voksne kan more sig med alle robotdyrene; Freddy, Bonnie, Chica og Foxy."

Du kan finde Officielle fem nætter på Freddys kogebog i butikkerne fra den 5. september.

Fem
Læs

Bøger

Stephen Kings 'Billy Summers' bliver lavet af Warner Brothers

Udgivet

on

Breaking News: Warner Brothers køber Stephen King Bestseller "Billy Summers"

Nyheden faldt lige via en Eksklusiv deadline at Warner Brothers har erhvervet rettighederne til Stephen Kings bestseller, Billy summers. Og kraftcentrene bag filmatiseringen? Ingen ringere end JJ Abrams' Dårlig robot og Leonardo DiCaprios Appian måde.

Spekulationerne er allerede voldsomme, da fans ikke kan vente med at se, hvem der vil bringe den titulære karakter, Billy Summers, til live på det store lærred. Vil det være den eneste Leonardo DiCaprio? Og vil JJ Abrams sidde i direktørstolen?

Hovedmændene bag manuskriptet, Ed Zwick og Marshall Herskovitz, arbejder allerede på manuskriptet, og det lyder som om, det bliver en rigtig doozy!

Oprindeligt var dette projekt planlagt til at være en begrænset serie på ti afsnit, men magthaverne har besluttet at gå helt ud og gøre det til et fuldgyldigt indslag.

Stephen Kings bog Billy summers handler om en tidligere marine- og Irakkrigsveteran, der er blevet en lejemorder. Med et moralsk kodeks, der kun tillader ham at målrette sig mod dem, han anser for "slemme fyre", og et beskedent honorar på aldrig mere end $70,000 for hvert job, er Billy ulig enhver lejemorder, du har set før.

Men da Billy begynder at overveje at trække sig tilbage fra lejemordervirksomheden, bliver han indkaldt til en sidste mission. Denne gang skal han vente i en lille by i det amerikanske syd på den perfekte mulighed for at udslette en morder, der tidligere har dræbt en teenager. Fangsten? Målet bliver bragt tilbage fra Californien til byen for at stå tiltalt for mord, og slaget skal fuldføres, før han kan indgå en bødeaftale, der vil bringe hans dom fra dødsstraf til livstid i fængsel og potentielt afsløre andres forbrydelser .

Mens Billy venter på, at det rigtige øjeblik rammer, fordriver han tiden ved at skrive en slags selvbiografi om sit liv og ved at lære sine naboer at kende.

Læs