Følg os

Film

Interview: Instruktør Frida Kempff på 'Knocking'

Udgivet

on

Instrueret af Frida Kempff, Knocking er en klaustrofobisk svensk gyser-thriller, der drukner sig i farverige, mørke toner. Baseret på novellen, Banker på, filmen jager paranoia og får sit publikum til at føle sig ensomt, bekymret og ikke helt sikker på, hvad de skal forvente næste gang.

I filmen, efter at have lidt af en traumatisk hændelse, flytter Molly (Cecilia Milocco) ind i en ny lejlighed for at begynde sin vej til bedring, men det er ikke længe efter hendes ankomst, at en række vedvarende banker og skrig begynder at vække hende om natten. Mollys nye liv begynder at trævle op, da skrigene intensiveres, og ingen andre i bygningen tror eller er villige til at hjælpe hende.

Jeg havde mulighed for at sætte mig ned og tale med Kempff om hendes spillefilm, civilcourage, David Lynch og frygten for ikke at blive troet.


Kelly McNeely: Så jeg forstår, at det er en tilpasning eller baseret på en novelle af Johan Theorin kaldet Banker på. Kan du fortælle lidt om, hvordan du fandt den historie? Og hvad med det virkelig talte til dig?

Frida Kempff: Ja, jeg stødte lige på en roman. Jeg havde lavet dokumentarer før, og jeg følte altid i dokumentarfilm, at det var noget, jeg manglede som instruktør, du ved, jeg kunne ikke klare hele paletten. Så da jeg fandt romanen, tænkte jeg, wow, det er fantastisk. Nu kan jeg virkelig være kreativ og arbejde med alle elementerne, med lyd og musik og farver og alt det der. Og så fik jeg tilladelsen. Og han sagde, du ved, du er velkommen, bare gå. 

Og det, jeg virkelig kunne lide med romanen, er temaet om ikke at blive troet. Især som kvinde, og også udfordringen med at fortælle historien mere internt end eksternt. Og vanskelighederne. Men jeg kan også godt lide udfordringen i det, for jeg synes, at fortællingen er lidt kort – den er ikke lang – den er mere, den er mere dybtgående fortælling i hendes krop og sind mere. Og det var noget, jeg virkelig gerne ville prøve.

Kelly McNeely: Der sker meget der. Og jeg værdsætter også temaerne for gasbelysning, jeg tror, ​​at vi som kvinder alle er ubehageligt bekendt med det. Kan du tale lidt om det? Og hvad har responsen og reaktionen været på filmen?

Frida Kempff: Jeg har desværre ikke været i stand til at møde en masse publikum. Jeg har lavet to screeninger — pre-screeninger — her i Sverige. Og jeg har sagt, at jeg tror, ​​at alle kvinder vil eller har oplevet ikke at blive troet. Og jeg kan se hele publikum, og halvdelen af ​​publikum var kvinder, og jeg kunne bare se, hvordan de nikkede, du ved, og mændene forstod stadig ikke engang, hvad jeg talte om. 

Og jeg tror, ​​det er noget, vi alle har med os. Og det var også noget, jeg ville gøre med Knocking, du ved, at mænd måske kunne forstå, hvordan det kan føles at være kvinde. Og ved at gøre det, virkelig sætte publikum i Mollys sted. Og jeg tror, ​​at mange fyre forstår. Du ved, er det virkelig sandt? Er det din erfaring? Jeg tror, ​​at i den forstand har det startet noget i mændenes hjerne, ved du? [griner] Nogle gange er det svært at forklare dine ord. Det er bedre at lave en film. 

Kelly McNeely: Jeg tror, ​​det er en slags meget ensom film, der på en måde nærer paranoiaen med Molly, og lyd og farve bruges virkelig, virkelig effektivt til at hjælpe med at kommunikere det og til at udforske det. Hvordan var processen med at koordinere alt det sammen, for virkelig at få det til at komme til udtryk, som det gjorde så dybt?

Frida Kempff: Ja, jeg tror, ​​det var det, der var nemt. På en måde var det nemt, for det var kun ét perspektiv. Så alle afdelingerne (af filmen) skulle følge Mollys følelsesladede rejse. Så jeg kom på ideen om at bruge et farvesystem. Så de fulgte Mollys temperament. Vi kunne ikke filme det kronologisk, så jeg talte i farver i stedet for ord. Så da jeg instruerede Cecilia (Milocco), ville jeg sige, at du skal være - jeg mener, grøn var til at starte med, og dyb, dyb rød var slutningen på filmen - og jeg ville sige, nej, du' er ikke rød endnu, du er stadig bare lilla eller noget. Og scenografien og lysene, de følger samme mønster. Så ja, det er sådan jeg byggede det.

Kelly McNeely: Jeg elsker det, du sagde om at have den rækkevidde, den skala for at kunne måle, hvor hun er mentalt og følelsesmæssigt, fordi du virkelig mærker det gennem filmens farveskema.

Frida Kempff: Ja, det ses faktisk, når hun løber op til mændene, når de havde kameraet på hende. Hun har en skjorte, der bare er hvid, den er ikke rød endnu. Men i næste klip er den faktisk rød. Hun går virkelig ind i den røde farve i samme skud. Det var rigtig sjovt.

Kelly McNeely: Jeg føler, at der er elementer af Bagvindue møder Repulsion, på en måde og med den slags uddrag fra fortiden, som vi på en måde fanger ud af kontekst, som fik mig til at tænke på Sharp Objects en lille smule. Var der inspirationspunkter til dig, da du lavede Knocking? Kan du tale lidt om dem?

Frida Kempff: Ja, det var helt sikkert, Afvisning. I den forstand syntes jeg, det var friskt at have et kvindeligt synspunkt, du ved, ikke et Polanski-synspunkt. Jeg synes, at flere kvinder burde lave horror. For vi ved, hvordan det er, ved du? Og BagvindueDet var selvfølgelig interessant bare at se noget og ikke være sikker på, om du skulle blande dig eller ej. Sådan lever vi i samfundet, især i Sverige. Jeg ved ikke, hvordan det er i USA, men i Sverige er det "bland ikke". Bare pas på din egen sag. Og du ved, du kan høre et skrig, men du skal ikke gøre noget. Så jeg troede, at civilkurage var vigtigt. 

Men, ja, Hitchcock og David Lynch, og også Sharp Objects. Jeg er glad for, at du så det, det kom i redigeringsprocessen. Fordi vi har hendes flashbacks fra stranden - det var faktisk kun to sekvenser. Men jeg indså i første del, at man ikke bare kunne se hende. Du havde brug for at mærke hende og hvad hun har gennemgået. Så jeg havde lige set Sharp Objects og jeg syntes, at fragmenterne af et traume var virkelig store. Så jeg brugte det, jeg tog det bare [griner].

Kelly McNeely: Jeg elsker, hvordan det på en måde tager tingene ud af kontekst, man fanger følelserne bag, men ikke nødvendigvis det, der skete, hvilket gør det mere følelsesladet, tror jeg.

Frida Kempff: Ja. Og jeg tror, ​​at sådan er det med minder og traumer. Du ser noget, eller du lugter noget, og det kommer tilbage til dig i et glimt, og så er det væk.

Kelly McNeely: Du nævnte, hvordan vi er vidne til vold, og vi siger ikke rigtig noget, men det er en virkelig interessant idé. Jeg tror, ​​at vi ser disse ting, og vi er vidner til disse ting, men der er en slags social-kulturel ting at lade være med at sige noget, ikke at trænge sig på, ikke at blande sig. Kunne du fortælle lidt om det, og hvordan det påvirkede filmen?

Frida Kempff: Ja, jeg læste en masse nyheder for nylig om kvinder, der var blevet misbrugt - især i lejlighederne - og naboer, der tog nogle ørepropper på, fordi de, du ved, skal på arbejde. "Jeg er bare så træt af, at hun skriger". Og det syntes jeg var forfærdeligt. Hvorfor gør vi ikke noget? Og så dette civilkurage er så vigtigt for mig at tale om. Og hvorfor vi ikke gør noget. Jeg ved ikke, om det bliver værre, eller det var bedre før, jeg ved det ikke. Men det føles som om, vi har flere og flere individer, og vi bekymrer os mindre om, hvad der foregår omkring os. Så det er trist. Men du ved, der er stadig håb, vi kan stadig gøre tingene.

Kelly McNeely: Vi tager vores telefoner og bliver så opslugt af det nogle gange. Du ved, udelukke, hvad der sker omkring dig meget af tiden.

Frida Kempff: Ja. Og der er så mange dårlige nyheder, så du føler bare... måske bliver du så træt af det. Men jeg mener, jeg tror, ​​at efter pandemien, og alle ting, tror jeg, at vi skal passe mere på hinanden. Og især folk, der er ensomme, eller har psykisk sygdom. Sig hej og inviter folk på en kop kaffe. Bare, du ved, se hinanden. 

Kelly McNeely: Nu, Molly - Cecilia Milocco. Hun er utrolig. Hvordan fik du hende involveret, hvordan mødte du hende? 

Frida Kempff: Jeg lavede faktisk en kort film med hende før hun blev kaldt Kære knægt. Jeg tror, ​​hun sagde, som en sætning eller noget i løbet af de 15 minutter, og hun ser faktisk noget. Hun tror måske, at et barn bliver misbrugt, men hun har ingen beviser. Så hun er mere et vidne i det korte. Og det handlede meget om, at kameraet var på hendes ansigt. Og hun viser alle disse udtryk uden at sige noget. Så da jeg fandt romanen til Knocking, du ved, jeg vidste bare, at hun var perfekt til rollen. 

Så vi er der alle sammen for at opbygge tilliden til hinanden, men jeg havde brug for, at hun pressede hende mere ind Knocking, selvfølgelig. Og vi snakkede en hel sommer før optagelserne, ikke specielt om Molly, men mere om, du ved, hvad er psykisk sygdom? Hvad er at være skør? Hvordan er det at være kvinde? Og så valgte vi ting ud fra vores egen erfaring og byggede Molly karakteren sammen. Hun studerede også på en psykiatrisk afdeling i en dag. Og hun sagde, jeg har ikke brug for mere forskning. Nu fik jeg det. Jeg fik rollen. Jeg fik rollen. Men hun er fantastisk. Hun er fantastisk. Jeg tror, ​​hun er født til det, du ved.

Kelly McNeely: Bare igen, hendes ansigt. Og hun kommunikerer så meget gennem de små mikroudtryk, bare bind.

Frida Kempff: Nemlig. Ja. Så det eneste, jeg skulle passe på, var at vente med eksplosionen. "Ikke nu", du ved, for hun ville bare gå efter det fra starten. Men "nej, ikke endnu. Det er nok. Jeg lover dig, det er nok” [griner].

Kelly McNeely: Og hvad var nu udfordringerne ved at lave en film, hvor man bare er fokuseret på én persons perspektiv eller deres opfattelse af begivenheder?

Frida Kempff: Hmm. Du ved, jeg har ikke gjort det modsatte endnu. Så jeg ved ikke, hvordan det er at arbejde med en stor rollebesætning. På en måde tænkte jeg, at det måske var nemmere, fordi man bare koncentrerer sig om én karakter. Udfordringen var, at hun var så alene hele tiden. Hun er i denne lejlighed, ligesom 80 % af filmen, og hun optræder mod fire vægge, og hvordan gør man det? Så jeg havde nogle forudindspillede lyde til hende, så hun kunne handle efter det. Nogle gange skreg jeg også, så hun havde noget at reagere på. Og ja, jeg ved ikke det modsatte. Så jeg tror, ​​det bliver interessant at prøve det [griner]. 

Vi havde nogle birolleskuespillere. Efter en uge kommer der en person ind - en birolle - og [Cecilia] syntes, åh, det er så sjovt, at jeg kommer til at tale med dig i dag. Hvad jeg synes - for Cecilia - var en udfordring, var ikke at høre de lyde, jeg havde i mit hoved. Jeg havde al denne lyd i mit hoved hele vejen gennem skyderiet. Men det havde hun selvfølgelig ikke. Så jeg må overbevise hende om, at det er nok. Du ved, det er bare dig, jeg vil sætte denne lydverden sammen efter.

Kelly McNeely: Jeg forstår, at dette er din første spillefilm som en slags fortællende eller fiktiv spillefilm. Vil du have råd til unge instruktører, der gerne vil lave deres første spillefilm, eller endnu mere specifikt unge kvindelige instruktører, der ønsker at bryde ud i genren, eller som ønsker at arbejde i branchen? 

Frida Kempff: Godt spørgsmål. Jeg synes du skal grave dybt i dig selv, og hvad du ved. Brug din egen erfaring, for når den er tæt på dig, bliver den ærlig. Det er mit fokus. Stjæl fra ting, men prøv ikke at lave en anden Bagvindue, for det har vi allerede. Jeg tror, ​​når man arbejder ud fra sig selv og sit eget perspektiv og sit eget syn, så bliver det unikt, og det er det, vi gerne vil se. 

Jeg synes også, det er godt at være stædig. For gang på gang falder du og bliver ramt, og folk siger, åh, det er så svært, der går min chance. Men hvis du elsker det, så fortsæt bare. Gå efter det, og du vil finde gode mennesker at arbejde med, mennesker, der kan hjælpe dig. Og vær ikke bange for at lytte til andre mennesker. Men har stadig din egen vision. Det er en balance. 

Kelly McNeely: Nu spurgte jeg tidligere om inspirationer til Knocking, men bare i bredere forstand, har du en yndlings skræmmende film? Eller en yndlingsfilm, som du er vendt tilbage til?

Frida Kempff: Jeg voksede op på landet i Sverige. Så vi havde bare statslige kanaler - det var to kanaler - og så da jeg var 11 eller 12, så jeg Twin Peaks. Og det var fantastisk. Det var så skræmmende. Jeg kan huske, vi havde et træ udenfor, fordi det var en gård, og du ved, Lynch-træet og musikken, der går igennem det? Det var så skræmmende. Og jeg følte, at jeg var med i Lynch-filmen. Det er utroligt, hvordan vi kan arbejde med gamle elementer. Og det havde jeg aldrig set før. Så det vil jeg altid huske, jeg synes, han er fantastisk. 

Men så så jeg mange dårlige gyserfilm i mine teenageår. Så jeg troede, at jeg ikke kunne lide det. Og så faktisk, da jeg så Jordan Peele's Gå ud, kom det tilbage til mig. Hvordan man egentlig kan sige noget om den verden, vi lever i som samfund og alt det der, det synes jeg er fantastisk. Det er det, jeg elsker ved den slags film.

Kelly McNeely: Og jeg synes, der er noget, der er så skræmmende ved tanken om ikke at blive troet. Igen, at få alle til at være sådan, nej, nej, nej, nej, nej, det er fint, det er fint, og ved inderst inde, at noget ikke er rigtigt. Og jeg tror, ​​der er mange rigtig gode gyserfilm med en forståelse af den frygt, som virkelig spiller den frygt ud, og Gå ud gør det bestemt. 

Frida Kempff: Og folk, der ser gyser, er virkelig gode filmmennesker. De har denne fantasi, der er vidunderlig. Jeg tror, ​​det er anderledes end et dramapublikum, du ved, det skal være ægte og realistisk og alt muligt, men i rædsel er det magi. Og de kan altid bare følge dig i den magi.

Kelly McNeely: Ja, absolut. Hvis der er en Sharknado, folk vil bare gå med det. 

Frida Kempff: Ja, ja, absolut. Det går vi med [griner]. Ja. Jeg elsker det. 

Kelly McNeely: Så hvad er det næste for dig? 

Frida Kempff: Det næste er faktisk noget helt andet. Det er et feministisk stykke tid. Så det er sat et år før anden verdenskrig starter. Den er baseret på en sand historie om en svensk svømmer, der svømmede Den Engelske Kanal tre dage før krigen startede. Det hedder Den svenske Torpedo. Fordi hun svømmede så hurtigt, var hun en torpedo. Men jeg tror, ​​at jeg også vil bruge elementer fra genren i den. Det tager jeg med mig.

 

Skrevet af Emma Broström og med Cecilia Milocco i hovedrollen, Knocking er tilgængelig på Digital og On Demand. For vores fulde anmeldelse af filmen, Klik her!

Klik for at kommentere
0 0 stemmer
Artikel Rating
Tilmeld
Underretning af
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer

Lister

De fem bedste gyserfilm til at gøre din mindedag mørkere

Udgivet

on

Memorial Day fejres på mange forskellige måder. Som mange andre husstande har jeg udviklet min egen tradition for højtiden. Det består hovedsageligt af at gemme sig for solen, mens man ser nazister blive slagtet.

Jeg har talt om nazisploitationsgenren i forbi. Men bare rolig, der er masser af disse film at gå rundt. Så hvis du har brug for en undskyldning for at sidde i ac i stedet for ved stranden, så prøv disse film.

Frankensteins hær

Frankensteins hær Filmplakat

Jeg er nødt til at give Frankensteins hær kredit for at tænke ud af boksen. Vi får nazistiske videnskabsmænd til at skabe zombier hele tiden. Hvad vi ikke ser repræsenteret, er nazistiske videnskabsmænd, der skaber robotzombier.

Nu kan det virke som en hat på en hat for nogle af jer. Det er fordi det er det. Men det gør ikke det færdige produkt mindre fantastisk. Anden halvdel af denne film er en over-the-top rod, selvfølgelig på bedste vis.

Beslutter at tage alle de mulige risici, Richard Raaphorst (Infinity Pool) besluttede at gøre dette til en fundne film oven på alt andet, der foregår. Hvis du leder efter noget popcorn-gyser til din fejring af mindedagen, så se med Frankensteins hær.


Djævelens klippe

Djævelens klippe Filmplakat

Hvis den sene nat udvalg af Historiekanalen skal man tro, var nazisterne op til alle former for okkult forskning. I stedet for at gå efter den lavthængende frugt af nazistiske eksperimenter, Djævelens klippe går efter den lidt højere frugt af nazister, der forsøger at tilkalde dæmoner. Og helt ærligt, godt for dem.

The Devil's Rock stiller et ret ligetil spørgsmål. Hvis du sætter en dæmon og en nazist i et rum, hvem roder du så efter? Svaret er det samme, som det altid er, skyd nazisten, og find ud af resten senere.

Det, der virkelig sælger denne film, er dens brug af praktiske effekter. Goren er lidt let i denne, men den er lavet meget godt. Hvis du nogensinde har ønsket at bruge Memorial Day på at rode efter en dæmon, så gå og se Djævelens klippe.


Grøft 11

Grøft 11 Filmplakat

Denne var svær for mig at sidde igennem, da den berørte en egentlig fobi for mig. Tanken om, at orme kravler inde i mig, giver mig lyst til at drikke noget blegemiddel, for en sikkerheds skyld. Jeg har ikke været så skræmt siden jeg læste Troppen by Nick Cutter.

Hvis du ikke kan fortælle, er jeg en suger på praktiske effekter. Det er noget der Grøft 11 klarer sig utrolig godt. Den måde, de får parasitterne til at se så realistiske ud, får mig stadig til at føle mig syg.

Plottet er ikke noget særligt, nazistiske eksperimenter løber over styr, og alle er dødsdømte. Det er en præmis, vi har set adskillige gange, men udførelsen gør det værd at prøve. Hvis du leder efter en grov film til at holde dig væk fra de efterladte hotdogs denne Memorial Day, så gå og se Grøft 11.


Blodkar

Blodkar Filmplakat

Ok indtil videre har vi dækket nazistiske robotzombier, dæmoner og orme. For en god ændring af tempo, Blodkar giver os nazistiske vampyrer. Ikke kun det, men soldater, der er fanget på en båd med nazistiske vampyrer.

Det er uklart, om vampyrerne i virkeligheden er nazister eller blot arbejder med nazisterne. Uanset hvad, ville det nok være klogt at sprænge skibet i luften. Hvis stedet ikke sælger dig, Blodkar kommer med noget stjernekraft bag sig.

Forestillinger af Nathan Philips (Wolf Creek), Alyssa Sutherland (Evil Dead Rise), Og Robert Taylor (Meg) sælger virkelig denne films paranoia. Hvis du er fan af den klassiske tabte nazistiske guldtrope, så giv Blodkar en prøve.


Overlord

Overlord Filmplakat

Ok, vi vidste begge, at det var her, listen ville ende. Du kan ikke have en Nazisploitation på Memorial Day uden at inkludere Overlord. Dette er cremen af ​​grøden, når det kommer til film om nazistiske eksperimenter.

Ikke alene har denne film fantastiske specialeffekter, men den byder også på et sæt med stjerner. Denne film har stjerner Jovan Adepo (The Stand), Wyatt Russel (Black Mirror), Og Mathilde Olivier (Fru Davis).

Overlord giver os et indblik i, hvor stor denne sub-genre virkelig kan være. Det er en perfekt blanding af spænding i aktion. Hvis du vil se, hvordan nazisploitering ser ud, når du får en blankocheck, så se Overlord.

Læs

Film

'Fear the Invisible Man' Trailer afslører karakterens skumle planer

Udgivet

on

Invisible

Frygt den usynlige mand tager os tilbage til HG Wells-klassikeren og tager et par friheder undervejs ved at tilføje nogle drejninger, drejninger og selvfølgelig mere blodsudgydelse. Naturligvis inkorporerede Universal Monsters også Wells karakter i deres lineup af skabninger. Og på nogle måder tror jeg på originalen Usynlig mand film at være den mest monstrøse karakter blandt Dracula, Frankenstein, Ulvemandosv.

Mens Frankenstein og Ulvemanden måske kommer ud som det torturerede offer for en andens gerninger, Den usynlige mand gjorde det mod sig selv og blev besat af resultater og fandt straks måder at bruge sin tilstand til at bryde loven og i sidste ende myrde.

Synopsis til Frygt den usynlige mand går sådan her:

Baseret på den klassiske roman af HG Wells huser en ung britisk enke en gammel lægekollega, en mand, der på en eller anden måde har gjort sig selv usynlig. Efterhånden som hans isolation vokser og hans fornuft brydes, planlægger han at skabe en regeringstid af hensynsløse mord og terror i hele byen.

Frygt den usynlige mand stjernerne David Hayman (Drengen i den stribede pyjamas), Mark Arnold (Teen Wolf), Mhairi Calvey (Braveheart), Mike Beckingham (Truth Seekers). Filmen er instrueret af Paul Dudbridge og skrevet af Phillip Daay.

Filmen kommer på DVD, digital og VOD fra den 13. juni.

Læs

Interviews

'The Wrath Of Becky' – Interview med Lulu Wilson

Udgivet

on

Lulu wilson (Ouija: Terrorens oprindelse og Annabelle Creation) vender tilbage til rollen som Becky i efterfølgeren, der kommer i biografen den 26. maj 2023, Beckys vredeBeckys vrede er lige så god som sin forgænger, og Becky bringer masser af smerte og lidelse, når hun står over for det værste af det værste! En lektie vi lærte i den første film var, at ingen skulle rode med en teenagepiges indre raseri! Denne film er off-the-wall bonkers, og Lulu Wilson skuffer ikke!

Lulu Wilson som Becky i action/thriller/gyserfilmen, THE WRATH OF BECKY, en Quiver Distribution-udgivelse. Foto udlånt af Quiver Distribution.

Oprindeligt fra New York City fik Wilson sin filmdebut i Jerry Bruckheimers mørke thriller Befri os fra det onde overfor Eric Bana og Olivia Munn. Kort efter flyttede Wilson til Los Angeles for at arbejde som regulær serie på CBS-hitkomedien Møllerne i to sæsoner.

Det var fantastisk at chatte med dette unge og kommende talent, der har indlejret sit fodaftryk i horrorgenren i løbet af de sidste mange år. Vi diskuterer udviklingen af ​​hendes karakter fra den originale film til den anden film, hvordan det var at arbejde med hele BLODET, og selvfølgelig hvordan det var at arbejde med Seann William Scott.

"Som en teenagepige selv oplever jeg, at jeg går fra kold til varm på to sekunder, så det var ikke supersvært at udnytte det..." - Lulu Wilson, Becky.

Seann William Scott som Darryl Jr. i action/thriller/gyserfilmen THE WRATH OF BECKY, en Quiver Distribution-udgivelse. Foto udlånt af Quiver Distribution.

Slap af og nyd vores interview med Lulu Wilson fra hendes nye film, Beckys vrede.

Plot oversigt:

To år efter hun undslap et voldeligt angreb på sin familie, forsøger Becky at genopbygge sit liv i pleje af en ældre kvinde - en åndsslægt ved navn Elena. Men da en gruppe kendt som "Noble Men" bryder ind i deres hjem, angriber dem og tager sin elskede hund, Diego, må Becky vende tilbage til sine gamle måder for at beskytte sig selv og sine kære.

*Feature Image Foto med tilladelse fra Quiver Distribution.*

Læs