Følg os

Film

Interview: Instruktør Frida Kempff på 'Knocking'

Udgivet

on

Instrueret af Frida Kempff, Knocking er en klaustrofobisk svensk gyser-thriller, der drukner sig i farverige, mørke toner. Baseret på novellen, Banker på, filmen jager paranoia og får sit publikum til at føle sig ensomt, bekymret og ikke helt sikker på, hvad de skal forvente næste gang.

I filmen, efter at have lidt af en traumatisk hændelse, flytter Molly (Cecilia Milocco) ind i en ny lejlighed for at begynde sin vej til bedring, men det er ikke længe efter hendes ankomst, at en række vedvarende banker og skrig begynder at vække hende om natten. Mollys nye liv begynder at trævle op, da skrigene intensiveres, og ingen andre i bygningen tror eller er villige til at hjælpe hende.

Jeg havde mulighed for at sætte mig ned og tale med Kempff om hendes spillefilm, civilcourage, David Lynch og frygten for ikke at blive troet.


Kelly McNeely: Så jeg forstår, at det er en tilpasning eller baseret på en novelle af Johan Theorin kaldet Banker på. Kan du fortælle lidt om, hvordan du fandt den historie? Og hvad med det virkelig talte til dig?

Frida Kempff: Ja, jeg stødte lige på en roman. Jeg havde lavet dokumentarer før, og jeg følte altid i dokumentarfilm, at det var noget, jeg manglede som instruktør, du ved, jeg kunne ikke klare hele paletten. Så da jeg fandt romanen, tænkte jeg, wow, det er fantastisk. Nu kan jeg virkelig være kreativ og arbejde med alle elementerne, med lyd og musik og farver og alt det der. Og så fik jeg tilladelsen. Og han sagde, du ved, du er velkommen, bare gå. 

Og det, jeg virkelig kunne lide med romanen, er temaet om ikke at blive troet. Især som kvinde, og også udfordringen med at fortælle historien mere internt end eksternt. Og vanskelighederne. Men jeg kan også godt lide udfordringen i det, for jeg synes, at fortællingen er lidt kort – den er ikke lang – den er mere, den er mere dybtgående fortælling i hendes krop og sind mere. Og det var noget, jeg virkelig gerne ville prøve.

Kelly McNeely: Der sker meget der. Og jeg værdsætter også temaerne for gasbelysning, jeg tror, ​​at vi som kvinder alle er ubehageligt bekendt med det. Kan du tale lidt om det? Og hvad har responsen og reaktionen været på filmen?

Frida Kempff: Jeg har desværre ikke været i stand til at møde en masse publikum. Jeg har lavet to screeninger — pre-screeninger — her i Sverige. Og jeg har sagt, at jeg tror, ​​at alle kvinder vil eller har oplevet ikke at blive troet. Og jeg kan se hele publikum, og halvdelen af ​​publikum var kvinder, og jeg kunne bare se, hvordan de nikkede, du ved, og mændene forstod stadig ikke engang, hvad jeg talte om. 

Og jeg tror, ​​det er noget, vi alle har med os. Og det var også noget, jeg ville gøre med Knocking, du ved, at mænd måske kunne forstå, hvordan det kan føles at være kvinde. Og ved at gøre det, virkelig sætte publikum i Mollys sted. Og jeg tror, ​​at mange fyre forstår. Du ved, er det virkelig sandt? Er det din erfaring? Jeg tror, ​​at i den forstand har det startet noget i mændenes hjerne, ved du? [griner] Nogle gange er det svært at forklare dine ord. Det er bedre at lave en film. 

Kelly McNeely: Jeg tror, ​​det er en slags meget ensom film, der på en måde nærer paranoiaen med Molly, og lyd og farve bruges virkelig, virkelig effektivt til at hjælpe med at kommunikere det og til at udforske det. Hvordan var processen med at koordinere alt det sammen, for virkelig at få det til at komme til udtryk, som det gjorde så dybt?

Frida Kempff: Ja, jeg tror, ​​det var det, der var nemt. På en måde var det nemt, for det var kun ét perspektiv. Så alle afdelingerne (af filmen) skulle følge Mollys følelsesladede rejse. Så jeg kom på ideen om at bruge et farvesystem. Så de fulgte Mollys temperament. Vi kunne ikke filme det kronologisk, så jeg talte i farver i stedet for ord. Så da jeg instruerede Cecilia (Milocco), ville jeg sige, at du skal være - jeg mener, grøn var til at starte med, og dyb, dyb rød var slutningen på filmen - og jeg ville sige, nej, du' er ikke rød endnu, du er stadig bare lilla eller noget. Og scenografien og lysene, de følger samme mønster. Så ja, det er sådan jeg byggede det.

Kelly McNeely: Jeg elsker det, du sagde om at have den rækkevidde, den skala for at kunne måle, hvor hun er mentalt og følelsesmæssigt, fordi du virkelig mærker det gennem filmens farveskema.

Frida Kempff: Ja, det ses faktisk, når hun løber op til mændene, når de havde kameraet på hende. Hun har en skjorte, der bare er hvid, den er ikke rød endnu. Men i næste klip er den faktisk rød. Hun går virkelig ind i den røde farve i samme skud. Det var rigtig sjovt.

Kelly McNeely: Jeg føler, at der er elementer af Bagvindue møder Repulsion, på en måde og med den slags uddrag fra fortiden, som vi på en måde fanger ud af kontekst, som fik mig til at tænke på Sharp Objects en lille smule. Var der inspirationspunkter til dig, da du lavede Knocking? Kan du tale lidt om dem?

Frida Kempff: Ja, det var helt sikkert, Afvisning. I den forstand syntes jeg, det var friskt at have et kvindeligt synspunkt, du ved, ikke et Polanski-synspunkt. Jeg synes, at flere kvinder burde lave horror. For vi ved, hvordan det er, ved du? Og BagvindueDet var selvfølgelig interessant bare at se noget og ikke være sikker på, om du skulle blande dig eller ej. Sådan lever vi i samfundet, især i Sverige. Jeg ved ikke, hvordan det er i USA, men i Sverige er det "bland ikke". Bare pas på din egen sag. Og du ved, du kan høre et skrig, men du skal ikke gøre noget. Så jeg troede, at civilkurage var vigtigt. 

Men, ja, Hitchcock og David Lynch, og også Sharp Objects. Jeg er glad for, at du så det, det kom i redigeringsprocessen. Fordi vi har hendes flashbacks fra stranden - det var faktisk kun to sekvenser. Men jeg indså i første del, at man ikke bare kunne se hende. Du havde brug for at mærke hende og hvad hun har gennemgået. Så jeg havde lige set Sharp Objects og jeg syntes, at fragmenterne af et traume var virkelig store. Så jeg brugte det, jeg tog det bare [griner].

Kelly McNeely: Jeg elsker, hvordan det på en måde tager tingene ud af kontekst, man fanger følelserne bag, men ikke nødvendigvis det, der skete, hvilket gør det mere følelsesladet, tror jeg.

Frida Kempff: Ja. Og jeg tror, ​​at sådan er det med minder og traumer. Du ser noget, eller du lugter noget, og det kommer tilbage til dig i et glimt, og så er det væk.

Kelly McNeely: Du nævnte, hvordan vi er vidne til vold, og vi siger ikke rigtig noget, men det er en virkelig interessant idé. Jeg tror, ​​at vi ser disse ting, og vi er vidner til disse ting, men der er en slags social-kulturel ting at lade være med at sige noget, ikke at trænge sig på, ikke at blande sig. Kunne du fortælle lidt om det, og hvordan det påvirkede filmen?

Frida Kempff: Ja, jeg læste en masse nyheder for nylig om kvinder, der var blevet misbrugt - især i lejlighederne - og naboer, der tog nogle ørepropper på, fordi de, du ved, skal på arbejde. "Jeg er bare så træt af, at hun skriger". Og det syntes jeg var forfærdeligt. Hvorfor gør vi ikke noget? Og så dette civilkurage er så vigtigt for mig at tale om. Og hvorfor vi ikke gør noget. Jeg ved ikke, om det bliver værre, eller det var bedre før, jeg ved det ikke. Men det føles som om, vi har flere og flere individer, og vi bekymrer os mindre om, hvad der foregår omkring os. Så det er trist. Men du ved, der er stadig håb, vi kan stadig gøre tingene.

Kelly McNeely: Vi tager vores telefoner og bliver så opslugt af det nogle gange. Du ved, udelukke, hvad der sker omkring dig meget af tiden.

Frida Kempff: Ja. Og der er så mange dårlige nyheder, så du føler bare... måske bliver du så træt af det. Men jeg mener, jeg tror, ​​at efter pandemien, og alle ting, tror jeg, at vi skal passe mere på hinanden. Og især folk, der er ensomme, eller har psykisk sygdom. Sig hej og inviter folk på en kop kaffe. Bare, du ved, se hinanden. 

Kelly McNeely: Nu, Molly - Cecilia Milocco. Hun er utrolig. Hvordan fik du hende involveret, hvordan mødte du hende? 

Frida Kempff: Jeg lavede faktisk en kort film med hende før hun blev kaldt Kære knægt. Jeg tror, ​​hun sagde, som en sætning eller noget i løbet af de 15 minutter, og hun ser faktisk noget. Hun tror måske, at et barn bliver misbrugt, men hun har ingen beviser. Så hun er mere et vidne i det korte. Og det handlede meget om, at kameraet var på hendes ansigt. Og hun viser alle disse udtryk uden at sige noget. Så da jeg fandt romanen til Knocking, du ved, jeg vidste bare, at hun var perfekt til rollen. 

Så vi er der alle sammen for at opbygge tilliden til hinanden, men jeg havde brug for, at hun pressede hende mere ind Knocking, selvfølgelig. Og vi snakkede en hel sommer før optagelserne, ikke specielt om Molly, men mere om, du ved, hvad er psykisk sygdom? Hvad er at være skør? Hvordan er det at være kvinde? Og så valgte vi ting ud fra vores egen erfaring og byggede Molly karakteren sammen. Hun studerede også på en psykiatrisk afdeling i en dag. Og hun sagde, jeg har ikke brug for mere forskning. Nu fik jeg det. Jeg fik rollen. Jeg fik rollen. Men hun er fantastisk. Hun er fantastisk. Jeg tror, ​​hun er født til det, du ved.

Kelly McNeely: Bare igen, hendes ansigt. Og hun kommunikerer så meget gennem de små mikroudtryk, bare bind.

Frida Kempff: Nemlig. Ja. Så det eneste, jeg skulle passe på, var at vente med eksplosionen. "Ikke nu", du ved, for hun ville bare gå efter det fra starten. Men "nej, ikke endnu. Det er nok. Jeg lover dig, det er nok” [griner].

Kelly McNeely: Og hvad var nu udfordringerne ved at lave en film, hvor man bare er fokuseret på én persons perspektiv eller deres opfattelse af begivenheder?

Frida Kempff: Hmm. Du ved, jeg har ikke gjort det modsatte endnu. Så jeg ved ikke, hvordan det er at arbejde med en stor rollebesætning. På en måde tænkte jeg, at det måske var nemmere, fordi man bare koncentrerer sig om én karakter. Udfordringen var, at hun var så alene hele tiden. Hun er i denne lejlighed, ligesom 80 % af filmen, og hun optræder mod fire vægge, og hvordan gør man det? Så jeg havde nogle forudindspillede lyde til hende, så hun kunne handle efter det. Nogle gange skreg jeg også, så hun havde noget at reagere på. Og ja, jeg ved ikke det modsatte. Så jeg tror, ​​det bliver interessant at prøve det [griner]. 

Vi havde nogle birolleskuespillere. Efter en uge kommer der en person ind - en birolle - og [Cecilia] syntes, åh, det er så sjovt, at jeg kommer til at tale med dig i dag. Hvad jeg synes - for Cecilia - var en udfordring, var ikke at høre de lyde, jeg havde i mit hoved. Jeg havde al denne lyd i mit hoved hele vejen gennem skyderiet. Men det havde hun selvfølgelig ikke. Så jeg må overbevise hende om, at det er nok. Du ved, det er bare dig, jeg vil sætte denne lydverden sammen efter.

Kelly McNeely: Jeg forstår, at dette er din første spillefilm som en slags fortællende eller fiktiv spillefilm. Vil du have råd til unge instruktører, der gerne vil lave deres første spillefilm, eller endnu mere specifikt unge kvindelige instruktører, der ønsker at bryde ud i genren, eller som ønsker at arbejde i branchen? 

Frida Kempff: Godt spørgsmål. Jeg synes du skal grave dybt i dig selv, og hvad du ved. Brug din egen erfaring, for når den er tæt på dig, bliver den ærlig. Det er mit fokus. Stjæl fra ting, men prøv ikke at lave en anden Bagvindue, for det har vi allerede. Jeg tror, ​​når man arbejder ud fra sig selv og sit eget perspektiv og sit eget syn, så bliver det unikt, og det er det, vi gerne vil se. 

Jeg synes også, det er godt at være stædig. For gang på gang falder du og bliver ramt, og folk siger, åh, det er så svært, der går min chance. Men hvis du elsker det, så fortsæt bare. Gå efter det, og du vil finde gode mennesker at arbejde med, mennesker, der kan hjælpe dig. Og vær ikke bange for at lytte til andre mennesker. Men har stadig din egen vision. Det er en balance. 

Kelly McNeely: Nu spurgte jeg tidligere om inspirationer til Knocking, men bare i bredere forstand, har du en yndlings skræmmende film? Eller en yndlingsfilm, som du er vendt tilbage til?

Frida Kempff: Jeg voksede op på landet i Sverige. Så vi havde bare statslige kanaler - det var to kanaler - og så da jeg var 11 eller 12, så jeg Twin Peaks. Og det var fantastisk. Det var så skræmmende. Jeg kan huske, vi havde et træ udenfor, fordi det var en gård, og du ved, Lynch-træet og musikken, der går igennem det? Det var så skræmmende. Og jeg følte, at jeg var med i Lynch-filmen. Det er utroligt, hvordan vi kan arbejde med gamle elementer. Og det havde jeg aldrig set før. Så det vil jeg altid huske, jeg synes, han er fantastisk. 

Men så så jeg mange dårlige gyserfilm i mine teenageår. Så jeg troede, at jeg ikke kunne lide det. Og så faktisk, da jeg så Jordan Peele's Gå ud, kom det tilbage til mig. Hvordan man egentlig kan sige noget om den verden, vi lever i som samfund og alt det der, det synes jeg er fantastisk. Det er det, jeg elsker ved den slags film.

Kelly McNeely: Og jeg synes, der er noget, der er så skræmmende ved tanken om ikke at blive troet. Igen, at få alle til at være sådan, nej, nej, nej, nej, nej, det er fint, det er fint, og ved inderst inde, at noget ikke er rigtigt. Og jeg tror, ​​der er mange rigtig gode gyserfilm med en forståelse af den frygt, som virkelig spiller den frygt ud, og Gå ud gør det bestemt. 

Frida Kempff: Og folk, der ser gyser, er virkelig gode filmmennesker. De har denne fantasi, der er vidunderlig. Jeg tror, ​​det er anderledes end et dramapublikum, du ved, det skal være ægte og realistisk og alt muligt, men i rædsel er det magi. Og de kan altid bare følge dig i den magi.

Kelly McNeely: Ja, absolut. Hvis der er en Sharknado, folk vil bare gå med det. 

Frida Kempff: Ja, ja, absolut. Det går vi med [griner]. Ja. Jeg elsker det. 

Kelly McNeely: Så hvad er det næste for dig? 

Frida Kempff: Det næste er faktisk noget helt andet. Det er et feministisk stykke tid. Så det er sat et år før anden verdenskrig starter. Den er baseret på en sand historie om en svensk svømmer, der svømmede Den Engelske Kanal tre dage før krigen startede. Det hedder Den svenske Torpedo. Fordi hun svømmede så hurtigt, var hun en torpedo. Men jeg tror, ​​at jeg også vil bruge elementer fra genren i den. Det tager jeg med mig.

 

Skrevet af Emma Broström og med Cecilia Milocco i hovedrollen, Knocking er tilgængelig på Digital og On Demand. For vores fulde anmeldelse af filmen, Klik her!

Klik for at kommentere
0 0 stemmer
Artikel Rating
Tilmeld
Underretning af
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer

Film

Evil Tech kan stå bag en online rovdyr-ruse i 'The Artifice Girl'

Udgivet

on

Et ondt AI-program ser ud til at stå bag den falske bortførelse af en ung pige XYZ'er kommende thriller Kunstige pigen.

Denne film var oprindeligt en festivaludfordrer, hvor den fik Adam Yauch Hörnblowér-prisen at SXSW, og vandt Bedste internationale indslag ved sidste års Fantasia Film Festival.

Teasertraileren er nedenfor (en fuld en vil snart blive frigivet), og det føles som et snoet bud på kultfavoritten Megan is Missing. Selvom, i modsætning til Megan, Kunstige pigen er ikke en fundne film, den anvender tredjepersons computerteknologi i sin fortælling.

Kunstige pigen er instruktør-spillefilmsdebut for Franklin Ritch. Filmen stjerner Tatum Matthews (The Waltons: Hjemkomst), David Girard (kort "Teardrop farvel med obligatorisk instruktørkommentar af Remy Von Trout"), Sinda Nichols (Det forladte sted, "Bubblegum Crisis"), Franklin Ritch Lance Henriksen (Aliens, The Quick and the Dead)

XYZ Films udkommer Kunstige pigen i biografer, On Digital og On Demand on April 27, 2023.

Jo flere:

Et team af specialagenter opdager et revolutionerende nyt computerprogram til at lokke og fange online rovdyr. Efter at have slået sig sammen med programmets urolige udvikler, opdager de hurtigt, at AI hurtigt udvikler sig ud over dets oprindelige formål. 

Læs

Film

Seneste hajfilm 'The Black Demon' svømmer ind i foråret

Udgivet

on

Den seneste haj film Den sorte demon er præventivt slående publikum, der er vant til denne type film i løbet af sommeren, ved at gå i biografen til foråret den 28. april.

Faktureret som en "kanten af ​​dit sæde action-thriller", hvilket er, hvad vi håber på i en Jaws ripoff, eh...have-væsen-funktion. Men den har én ting, instruktøren Adrian Grunberg, hvis alt for blodige Rambo: Sidste blod var ikke den værste i den serie.

Kombinationen her er Dødens gab møder Deepwater Horizon. Traileren ser ret underholdende ud, men jeg kender ikke til VFX. Fortæl os, hvad du synes. Åh, og dyret i fare er en sort og hvid Chihuahua.

Jo flere

Oilman Paul Sturges' idylliske familieferie bliver til et mareridt, da de støder på en glubsk megalodonhaj, der ikke stopper ved noget for at beskytte sit territorium. Strandet og under konstant angreb må Paul og hans familie på en eller anden måde finde en måde at få sin familie tilbage til kysten i live, før den slår til igen i denne episke kamp mellem mennesker og natur.'

Læs

Film

'Scream VII' grønt lys, men bør franchisen tage et årti langt hvile i stedet?

Udgivet

on

Bam! Bam! Bam! Nej, det er ikke et haglgevær inde i bodegaen Skrig VI, det er lyden af ​​producerens næver, der hurtigt rammer den grønne lysknap for at få flere franchisefavoritter (dvs. Skrig VII).

Med Skrig VI knap ud af porten, og en efterfølger efter sigende filme i år, ser det ud til, at horror-fans er den ultimative målgruppe til at få billetsalget tilbage ved billetkontoret og væk fra "press play"-streamingkulturen. Men måske er det for meget for tidligt.

Hvis vi ikke allerede har lært lektien, er det ikke ligefrem en idiotsikker strategi at få røv i biografsæderne at slå billige gyserfilm hurtigt efter hinanden. Lad os holde pause i et øjebliks stilhed for at huske det seneste Halloween genstart/retcon. Selvom nyheden om, at David Gordon Green blæste tøserne af sig og genoplivede franchisen i tre rater, var gode nyheder i 2018, gjorde hans sidste kapitel ikke andet end at anløbe gyserklassikeren.

Universal Pictures

Muligvis beruset af den moderate succes af hans to første film, avancerede Green til en tredje meget hurtigt, men formåede ikke at levere fanservice. Kritik af Halloween afslutter hovedsageligt afhængig af manglen på skærmtid givet til både Michael Myers og Laurie Strode og i stedet på en ny karakter, der ikke havde noget at gøre med de to første film.

"Helt ærligt har vi aldrig overvejet at lave en Laurie og Michael-film," fortalte instruktøren Film laver. "Idéen om, at det skulle være et sidste slagsmål af slagsmål af showdown-typen, faldt aldrig engang ind i vores sind."

Hvordan er det igen?

Selvom denne kritiker nød den sidste film, fandt mange den ud af kurs og måske en selvstændig, der aldrig burde have været forbundet med den ombyggede kanon. Husk Halloween udkom i 2018 med Kills udgivelse i 2021 (takket være COVID) og endelig Ender i 2022. Som vi ved, er den blumhouse motoren er drevet af korthed fra manuskript til skærm, og selvom det ikke kan bevises, kunne det have været en integreret del af dens kritiske fortrydelse at hamre de sidste to film ud så hurtigt.

Hvilket bringer os til Scream franchise. Vilje Skrig VII blive underbagt, udelukkende fordi Paramount ønsker at reducere sin tilberedningstid? Også for meget af det gode kan gøre dig syg. Husk, alt med måde. Den første film blev udgivet i 1996 med den næste næsten præcis et år senere, så den tredje tre år efter det. Sidstnævnte anses for at være den svageste af franchisen, men stadig solid.

Så går vi ind i årtiets udgivelsestidslinje. Scream 4 udgivet i 2011, Scream (2022) 10 år efter det. Nogle vil måske sige, "nå hey, forskellen i udgivelsestider mellem de første to Scream-film var nøjagtig den ved genstarten." Og det er korrekt, men overvej det Scream ('96) var en film, der ændrede gyserfilm for altid. Det var en original opskrift og moden til ryg-til-ryg kapitler, men vi er nu fem efterfølgere dybt. Heldigvis Wes Craven holdt tingene skarpe og underholdende selv gennem alle parodierne.

Omvendt overlevede den samme opskrift også, fordi den tog et årti lang pause, hvilket gav nye trends tid til at udvikle sig, før Craven angreb de nyere troper i en anden omgang. Husk i Scream 3, brugte de stadig faxmaskiner og flip-telefoner. Fanteori, sociale medier og online berømtheder udviklede fostre på det tidspunkt. Disse tendenser ville blive indarbejdet i Cravens fjerde film.

Spol yderligere elleve år frem, og vi får Radio Silences genstart (?), som gjorde grin med de nye udtryk "requel" og "legacy characters." Scream var tilbage og friskere end nogensinde. Hvilket fører os til Scream VI og et skift af spillested. Ingen spoilere her, men denne episode mindede underligt om fornyede tidligere historier, som kan have været en satire i sig selv.

Nu er det blevet meldt ud Skrig VII er et forsøg, men det lader os undre os over, hvordan sådan en kort pause kommer til at klare sig uden noget i rædselstidsånden at kanalisere. I hele dette kapløb om at få de store penge, siger nogle Skrig VII kunne kun toppe sin forgænger ved at bringe Stu tilbage? Virkelig? Det ville efter min mening være en billig indsats. Nogle siger også, at efterfølgere ofte bringer et overnaturligt element ind, men det ville være malplaceret for Scream.

Kunne denne franchise klare sig med en 5-7 års pause, før den i princippet ødelægger sig selv? Denne pause ville give tid og nye troper at udvikle sig - franchisens livsblod - og for det meste kraften bag dens succes. Eller er Scream på vej ind i "thriller"-kategorien, hvor karaktererne bare skal møde en anden morder(e) i en maske uden ironien?

Måske er det, hvad den nye generation af gyserfans ønsker. Det kunne selvfølgelig fungere, men kanonens ånd ville gå tabt. Ægte fans af serien vil få øje på et dårligt æble, hvis Radio Silence gør noget uinspireret med Skrig VII. Det er et stort pres. Green tog en chance ind Halloween afslutter og det gav ikke pote.

Alt hvad der er sagt, Scream, hvis noget, er en mesterklasse i at bygge hype. Men forhåbentlig bliver disse film ikke til de sarte gentagelser, de gør grin med i Dolke. Der er stadig noget liv tilbage i disse film, selvom Ghostface har ikke tid til at sove. Men som man siger, New York sover aldrig.

Læs