Følg os

Film

Josh Ruben om 'A Wounded Fawn' og Playing the Punching Bag

Udgivet

on

En såret fawn

Josh Ruben er lidt af en mand-om-by i gysergenren. Han er en skuespiller, forfatter, instruktør og producer, kendt for sine spillefilm (Skræm mig varulve Inden) og – for nylig – hans rolle i Travis Stevens' En såret fawn, hvor han spiller en ustabil morder med øjet på en ny pris. 

Før han fandt et hjem i rædsel, instruerede Ruben sketches til Late Late Show med James Corden og afsnit af Adam ødelægger alt, og var et af de stiftende medlemmer af CollegeHumor's "Originals"-afdeling (hvor han har instrueret og optrådt i tusindvis af komiske shorts). Han har været en ret travl fyr gennem årene.

Jeg var i stand til at tale med Ruben om En såret fawn, den tosidede horror-komedie mønt, og hvad der kommer op næste gang. 

Skræm mig

Kelly McNeely: Jeg er taknemmelig for, at du er her for at tale med mig i dag, jeg plejede at holde øje med lortet Collegehumor da jeg gik på universitetet. Så igen, tak fordi du sluttede dig til mig. På den måde er gys og komedie på en måde to sider af samme sag. Det er den samme idé om opsætning og punchline, ikke? Og jeg ved, at du har en ganske omfattende baggrund med komedie, kunne du fortælle lidt om den overgang, og hvordan – i bund og grund – den balance fungerer?

Josh Ruben: Ja, jeg mener, der er et par forskellige dele af denne samtale, hvoraf den første er, du ved, der er den uventede punchline, såsom den uventede forskrækkelse. Så du har den slags kongruens. Jeg tænker, at det med det, komedie – eller i det mindste komediefilmskabere, som Jordan Peele og Zach Cregger, og tør sætte mig selv i nærheden af ​​dem, som kan lide dem – jeg tror, ​​hvorfor vi arbejder, er fordi vi er grænseoverskridere, fordi vi stikker og propper og har måske en lille fordel ved at iagttage kultur, fordi vi spytter den. Eller visse personlighedstyper, vi ønsker at skæve; mit speciale ser ud til at være giftige mænd. 

Min første film handlede om en afmagret mand i skyggen af ​​en kvindes storhed, og det ville jeg virkelig stryge med humor og rædsel. Så jeg tror, ​​der er en fordel der, og bestemt inden for den tekniske side af det hele, du ved, endorfinerne, jeg tror, ​​brænder på samme måde. Vores puls stiger på samme måde. Det uventede grin får et uventet tude, hvor forskrækkelsen får skriget.

Kelly McNeely: Jeg er glad for at høre, at du nævnte Zach Cregger, fordi Barbarian var utroligt, og jeg plejede at elske Whitest Kids You Know såvel. Jeg vidste ikke, at han instruerede, at da jeg gik ind i den film, lærte jeg bagefter, og det var ligesom da jeg lærte det Sorgen blev instrueret af en fyr fra Canada. Det blæste mit sind! Men jeg vil gerne snakke lidt om Skræm mig og fortællekunsten, for den er meget teatralsk og opfindsom, og det elsker jeg virkelig. Hvordan blev strukturen af ​​den film udtænkt?

Josh Ruben: Det var en slags snyd, og måske lidt meta, fordi hvert manuskript, som jeg havde skrevet indtil da uden at skitsere, gav mig bare forfatterblokering. Hver gang jeg bare satte mig for at skrive et manuskript, som om nogen kunne skrive en roman, ramte jeg side 33, og jeg tænkte, åh, shit, det her skulle bare have været en novelle. Eller også har jeg bare ikke tænkt det hele igennem. Jeg fyldte anden akt med de manuskripter – med de fejlslagne manuskripter – de blev i bund og grund novellerne, antologifortællingerne. Men motoren i det var denne tête-à-tête mellem disse to karakterer, alt sammen konkurrence. 

Mit første sving i udkastet var lidt mere – tror jeg – indlysende, at Fred ville være en psykomorder, og det var, hvad det skulle være. Men som, nej, lad os gråne denne linje lidt, lad os gøre ham til en skrøbelig mand, der havde for meget alkohol og var genstand for et tredje hjul efter en nat, hvor der bare intet ramte. Så bare for at tale om strukturen af ​​det, pakkede jeg på en måde midten af ​​det og nåede min vej til klimaks med historierne, sådan som en antologifilm måske ville optræde.

En såret fawn

Kelly McNeely: Du har gjort en hel del både foran og bagved kameraet, hvilket giver dig mere glæde eller spænding?

Josh Ruben: De ophidser mig begge på så mange måder. Jeg tror, ​​at min erfaring som filmskaber – hvilket typisk ville være mit første svar, i hvert fald i denne æra af mit liv – som filmskaber er jeg nu på en måde mere jazzet til at optræde og optræde, fordi jeg arkiverer, hvordan andre instruktører og filmskabere taler med deres besætning og deres rollebesætning og kommunikerer. Så jeg lærer. Det vanskelige er, når du ønsker at grave dine negle ind i dine knæ og kan lide, ikke sige noget eller ikke være nyttigt at komme ud som en mandsplainer. 

Men jeg tror i et øjeblik, at jeg på en måde lagde skuespillet væk, eller i det mindste blev mindre begejstret for det, fordi jeg blev begejstret over gyserfilmproduktionen af ​​det, al kontrollen over det, oplevelsen af ​​det og kommandering og kaptajn på skibet. Men jeg tror, ​​at min kærlighed til skuespil ikke forsvandt, men den vendte tilbage, tror jeg flere gange med En såret fawn. Bare fordi det i bund og grund er en drømmerolle at spille terroriserende og terroriseret, og lige hvad filmen står for, og hvor intelligent og kunstfærdig den er.

Kelly McNeely: Og uden for meget spoiler, er din karakter med En såret fawn er lidt af en udfordrende person, skal vi sige? Hvordan forbereder du dig på det? Og hvordan udfordrede han dig?

Josh Ruben: At forberede det til mig var dobbelt, hvoraf den første var at kende hans maske. Han var en påfuglende narcissist, så han bærer faktisk en maske og skaber det øjeblik eller den finer, hvor Meredith (Sarah Lind) eller en hvilken som helst anden karakter ville vende ryggen til denne mand, og det ville på en måde smelte væk, og du kunne se. bare små hints om hvem og hvad han virkelig var. 

At lege med det, men også som en, der i sagens natur er sjov, og en fjols – formentlig – for folk i mit personlige liv – i en irriterende grad – som altid skal sige eller gøre noget sjovt, eller stikke og proppe. Jeg talte om at rykke grænser i en ubehagelig grad, jeg var nødt til virkelig at jorde mig selv for ikke at blive fanget i at prøve at være sjov, og for at prøve at komme i kontakt med noget af en forførende side, for det er det, denne fyr gør. Det er sådan han fodrer. Det er sådan, han lokker kvinder ind. Så jeg var nødt til at spille suave, hvilket jeg virkelig aldrig nogensinde gør; Jeg er langt mere tryg ved at spille det modsatte.

Kelly McNeely: Jeg sætter virkelig pris på den – næsten en slags undergenre – som jeg kan lide at kalde Red Flag horror, som f.eks. Frisk er også et andet godt eksempel på det. Det ser ud til, at du griber ind i noget primært En såret fawn; er det som skuespiller mere frigørende? Eller er det sværere at tøjle?

Josh Ruben: Åh, det er så befriende. Det er så befriende, at jeg af en eller anden grund tror, ​​at jeg har, eller i det mindste udviklet, noget af en kontrol over mit instrument. Måske var det fordi, da jeg var skuespiller og ikke fik en agent, begyndte jeg at begynde at lave film og lave sketches med mine venner. Selv før Collegehumor, havde vi en skitsegruppe med nogle af de samme besætninger. Du lærer, hvordan du kan styre dit instrument. 

Så jeg læser lidt i rummet, eller fungerer som mit eget barometer for, hvor langt jeg tager noget, og hvordan det kan opfattes på film, tror jeg. Det tror jeg også er en færdighed, man får som teaterskuespiller; på det tidspunkt var jeg til teater, da jeg var yngre. Så ja, det var helt befriende. Jeg mener, hele filmen var sådan en legeplads, jeg kom til at spille alle sider af spektret, jeg nogensinde har ønsket at udforske.

Kelly McNeely: Som tidligere teaterbarn selv satte jeg pris på det græske korelement En såret fawn. Det var meget uventet. Kan du fortælle lidt om det element i filmen, og hvordan det på en måde flytter gyseren lidt?

Josh Ruben: Jo da. Jeg mener, du ved, tilsyneladende, du ser på denne film, og jeg mener, jeg skrev under, fordi det er Patrick Bateman kl. The Evil Dead kabinen og Furies er cenobitter, ved du det? Så det, der starter, er, at det i bund og grund føles som en slasher, der bliver til en spøgelseshistorie. Og det er i sidste ende en slags græsk superhelt, feministisk fantasmagorisk saga, fortælling, kapitel og en af ​​den slags – jeg vil ikke engang kalde det en tragedie, bare en græsk historie. Så jeg sætter pris på, hvordan det skiftede. 

Jeg tror, ​​at rædselen skifter fra alt, hvad der i starten kan føles afledt og velkendt, og så bliver til, jeg synes, noget af en rutsjebanetur, for hvad er mere rendyrkende end at afsløre en lorte, narcissistisk mand? Det er det, jeg elsker ved at spille boksesækken i disse historier, som efter fire år med den sidste præsident, er det ikke lige præcis den type person, du ønsker at få til at føle sig sårbar? Men uden at ødelægge noget, vil de hellere gøre andet end at indrømme deres fejl.

En såret fawn

Kelly McNeely: Og igen, uden at ødelægge noget, minder sluttekstsekvensen mig lidt om slutningen på Pearl, bare igen at holde det i lige så mange minutter, hvor lang tid tog det? Føltes det som en evighed? Hvor lang tid ville der gå, før der skete et snit?

Josh Ruben: Nå, Travis (Stevens) blev inspireret til bare at optage en hel filmrulle af netop den sekvens, og en filmrulle er 11 minutter. Så der er sluttekstsekvensen – jeg tror er fem minutter og forandring – så der er yderligere fem nogle mærkelige minutter på redigeringsrummets gulv af det, du ser. Det var spændende, jeg mener, det var i de sidste to dages optagelser. Så på det tidspunkt var vi alle, du ved, flere, flere nætter med optagelser. To ugers overnatning vil på en måde gøre dig klar til hvad som helst. Så det var spændende. 

Alle spurgte mig, var det ubehageligt? Hvordan har dit øje det, hvordan har det falske blod, og at have en toga på, må det have været koldt og alt det her. Jeg følte bare et elektrisk fokus og engagement. Jeg tror, ​​vi alle gjorde det, vel vidende, at det var det, vi alle vil gøre. Og nu, du ved, jeg er sikker på, at du ved lige så godt som alle andre, film skal på en måde give et sprøjt, det bliver det, folk taler om. Så hvis du ikke værdsætter kunsten eller gialloen af ​​det hele, eller den feministiske form for fortælling om det, hey, du er nødt til at se denne ting af denne sprøjte grund. 

Det er ligesom derfor, jeg er spændt på at se Terrifier 2, jeg så ikke engang del et. Men folk siger åh, du er nødt til at se det af denne grund. Så jeg er glad for, at der er et element i den film, der får folk til at gå som, åh, det burde jeg tjekke ud.

Kelly McNeely: Jeg kan fortælle, at du er en horror-fan, har horror altid været en del af dit fundament, eller er det noget, du fandt lidt senere? Og vil du blive ved med at arbejde i genren?

Josh Ruben: Det har altid været en del af mit fundament. Jeg var gyserfan, før jeg var komediefan. Min søster Rachel, det var hende, der introducerede mig til folk som Freddys mareridt og Stephen King's Cat's Eye. Og som barn i 80'erne er dine forældre ikke helt sikre på, hvordan de skal bedømme en film ud fra coverarten, så de er ligesom åh, Monkey Shines, det handler om et legetøj, du kan se det. 

Og jeg vil gerne blive ved med at lave gyserfilm. Jeg vil helt sikkert til den næste eller to – uanset hvad jeg er privilegeret nok til at få muligheden for at lave – vil jeg skubbe skræmmerne og se, om jeg kan danse den sarte linje med at holde det humoristisk. Så skubber helt sikkert til rædselen, og til sidst vil jeg helt sikkert udforske de andre genrer. Jeg kan godt lide en komediefilm eller et komediesæt, men også som teaterbarn elsker jeg en musical, jeg er spændt på at inkorporere musik eller dans i en af ​​filmene længere nede, måske også med en genre. Så vi må se, hvordan det ender ud.

Kelly McNeely: Som gyserfan vil jeg elske, at du anbefaler en gyserfilm til en hardcore gyserfan. Hvis der er nogen, der har set Den Exorcist, har de set The Thing, de har set, du ved, alt det grundlæggende, hvilken film vil du anbefale?

Josh Ruben: Åh, wow! En hardcore horror-fan? Jeg vil anbefale til en hardcore horror-fan en, jeg ikke har set i lang tid, men jeg ved, at den er ret hardcore, er – åh gud, jamen nu dukkede en anden lige op i mit hoved… åh, nu en tredje – jeg vil anbefale Den første Power; det er en besiddelse-film med Lou Diamond Phillips, og det er en virkelig – efter hvad jeg kan huske, mener jeg, den skræmte mig meget, da jeg var barn, måske hvis du sætter den på nu, ville den være super let, men ud fra hvad Jeg kan huske, at det var ret intenst. Slags en Fallen-agtigt plot er, hvad jeg kan huske, en besiddelse, men det er en af ​​de tidlige, jeg kan huske. Der er også en slags grim handling ved det. 

Det og en jeg ved, som er virkelig hardcore, hedder det Kropsdele. Det er dybest set moderne tid Frankenstein. Virkelig brutal, virkelig blodig, også lidt action. Sandsynligvis lidt snavset på dette tidspunkt, jeg kan ikke huske hvordan, du ved, groft det var, men jeg synes, da jeg var omkring 10 år og så det, alt for ung. Jeg satte pris på det af grunde, som vi burde.

Kelly McNeely: Mange af de film, du har lavet for nylig, Blodslægtninge for nylig udkom på Shudder, og Skræm mig En såret fawn, alle har fået et hjem på Shudder, hvilket er fantastisk, fordi det er sådan en vidunderlig platform... med samme bemærkning, er der en Shudder-film, som du varmt vil anbefale?

Josh Ruben: Du er nødt til at tjekke Brian Fuller's Queer for Fear dokumentar. Jeg synes, at alle deres dokumentarer er fantastiske. Der er også Sov aldrig igen, som jeg er ret sikker på stadig er på Shudder. Det er ligesom en otte timer Mareridt på Elm Street dokumentar. Det er fænomenalt, jeg kunne se det hele igen. Jeg mener, den går virkelig igennem hver film, og Robert Englund er der, og Heather Langenkamp og Wes Craven, så mange arkivoptagelser og lignende. Men film film? Åh gud, jeg mener, jeg synes, alle burde tjekke ud Skræmme mig, blodslægtninge, en såret fawnog Hvem inviterede dem, også redigeret af Patrick Lawrence, der gjorde det Skræm mig også.

Skræm mig

Kelly McNeely: Så hvad er det næste for dig?

Josh Ruben: Jeg har en grafisk roman på vej, som er en slags hyldest til min kærlighed til Tales from the Crypt, hvilket føles som om det kunne have været en fortælling i tv-programmet, forhåbentlig for nogle mennesker. Det kan bare i sidste ende ende med at blive for snoet til folks smag. Så det hedder det Darla, og det udkommer næste år. Og det er med Invader Comics, illustreret af Brianna Tippetts, som er en kunstner, jeg elsker at arbejde med. 

Og Michael Kennedy, forfatteren af ​​Blumhouse's Freaky, han og jeg arbejder på en gyserkomedie, som jeg bare elsker, jeg glæder mig til at lave. Og der er andre ting, der bare flyder rundt, man ved aldrig, om det sker, men jeg vil egentlig bare lave om Darkman eller i det mindste en arv efterfølger. Jeg tror, ​​at Liam Neeson vil sparke lidt i røven og måske bære bandager igen.

Kelly McNeely: Hvis han har vist os noget med sine seneste skuespilvalg, er det, at alt, hvad han vil gøre, er at sparke røv, ved du?

Josh Ruben: Det tror jeg! Jeg tror, ​​det er derfor, det er sådan, okay, hvorfor ikke i det mindste lave en, der er lidt mere genreskæv, ved du? Du behøver ikke at være en isvognmand eller hvad som helst.

Kelly McNeely: Eller en, der bare virkelig bare prøver at få deres børn tilbage.

Josh Ruben: Jeg forstår det, jeg mener, jeg forstår det.

Kelly McNeely: Et mærkeligt spørgsmål, er der noget, du nogensinde ville ønske, at nogen ville stille dig i et interview? Har du det uudtalte interviewspørgsmål, som du kan lide, åh, jeg vil virkelig gerne tale om denne ene ting?

Josh Ruben: Jeg mener, jeg elsker – du har allerede stillet tekniske spørgsmål, f.eks. ting om proces, det nørder jeg altid ud over. Hver gang nogen spørger – især filmskabere – om deres proces, ved du, hvordan blokerer du det hele, taler med skuespillere, hvordan kommunikerer du, eller kemien i alt det, alt den slags. Det er den slags spørgsmål, som jeg bare elsker. Men hvad mig angår, ramte du alle de mærker. 

Men det er også derfor, jeg fortærer Mick Garris' Efter døden, bare fordi han virkelig går ind i det. Så jeg ved det ikke, måske en dag, når jeg går på pension eller tæt på det, vil jeg bare lave en, der er åbenlyst teknisk, som om jeg ikke engang spørger filmskabere, hvad deres baggrund er, jeg har bare ret ind som, hvordan gør man det?

Kelly McNeely: Hvordan gør du det? Hvad laver du? Hvad bruger du? Skriv alt ned. 

Josh Ruben: Ja, meget, meget specifik. Find direktøren for Kropsdele og spørg ham, hvorfor han gjorde det.

Klik her for at læse Bris anmeldelse af En såret fawn, streamer nu på Shudder.

Klik for at kommentere
0 0 stemmer
Artikel Rating
Tilmeld
Underretning af
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer

Film

X-Files genstart kan være på vej vores vej

Udgivet

on

Ryan Coogler, direktør for Black Panther: Wakanda Forever, overvejer angiveligt en genstart af The X-Files, som udtalt af showets skaber, Chris Carter.

Ryan Coogler skal udvikle X-Files genstart

Under et interview med "On The Coast med Gloria Macarenko", Chris Carter, skaberen af ​​den originale serie, afslørede oplysningerne, mens han fejrede 30-årsdagen for The X-Files. Under interviewet sagde Carter:

"Jeg har lige talt med en ung mand, Ryan Coogler, som skal genoptage 'The X-Files' med en mangfoldig rollebesætning. Så han har arbejdet for ham, fordi vi dækkede så meget territorium."

På tidspunktet for skrivning, iHorror har ikke modtaget svar fra Ryan Cooglers repræsentanter vedrørende sagen. Desuden har 20th Television, studiet ansvarlig for den originale serie, afvist at kommentere.

Mitch Pileggi, David Duchovnay, Gillian Anderson og William B. Davis

Oprindeligt sendt på Fox fra 1993 til 2001, The X-Files blev hurtigt et popkulturelt fænomen, der fængslede publikum med sin blanding af science fiction, horror og konspirationsteorier. Showet fulgte eventyrene fra FBI-agenterne Fox Mulder og Dana Scully, mens de undersøgte uforklarlige fænomener og regeringskonspirationer. Showet blev senere genoplivet for yderligere to sæsoner i 2016 og 2018 på samme netværk, hvilket cementerede dets status som en elsket klassiker.

Scene fra X-Files

Ryan Coogler er bedst kendt for sit arbejde som forfatter og instruktør af de to "Black Panther"-film for Marvel, som slog billetrekorder og opnåede kritikerros for deres banebrydende repræsentation og historiefortælling. Han samarbejdede også med Michael B. Jordan om "Creed"-franchisen.

Hvis Cooller tager på The X-Files, ville han udvikle projektet under hans femårig samlet aftale med Walt Disney Television, som inkluderer 20. TV, studiet ansvarlig for den originale serie. Selvom der endnu ikke er noget bud på, hvornår genstarten kan finde sted, eller hvem der kan medvirke i den, venter fans af showet ivrigt på eventuelle opdateringer om denne spændende udvikling.

Læs

Film

Kæmpe udlændinge er tilbage i traileren "War of the Worlds: The Attack".

Udgivet

on

Vertical Entertainment har udgivet traileren til deres seneste tilpasning af HG Wells' klassiske fortælling. War of the Worlds: The Attack er indstillet til at slå udvalgte biografer på April 21, 2023.

Filmens plot følger en gruppe på tre unge astronomer, som, mens de sporer en meteorit, der styrter ned på Jorden, indser, at de er på forkant med en Marsinvasion. Sammen med hjælp fra en soldat tager trioen ud på en farefuld rejse til London, hvor de skal konfrontere de invaderende rumvæsener og udtænke en plan for at redde menneskeheden.

War of the Worlds: The Attack Trailer #1

Alhaji FofanaLara LemonSam Gittinsog Leo Staar stjerne.

Direktør Junaid Syed udtalte, "Idéen var at skabe en moderniseret version af War of the Worlds mens de ærede og forsøger at forblive så tæt på den originale historie som muligt.

Syed fortsætter, "Den har nostalgiske elementer til de voksne og samtidig friske historier, der gør den relaterbar for det yngre publikum."

War of the Worlds: The Attack

Den klassiske Sci-Fi-roman af HG Wells' "War of the Worlds" rystede verden!

HG Wells' "War of the Worlds" er en klassisk science fiction-roman, der har fanget læsere i over et århundrede. Den blev først udgivet i 1898 og er siden blevet tilpasset til adskillige film, radiodramaer og endda en tv-serie. Romanen fortæller historien om en Mars-invasion af Jorden og menneskehedens efterfølgende kamp for at overleve. Men hvad er det ved denne historie, der har fået den til at holde ud så længe?

Romanens vedvarende popularitet skyldes i høj grad dens unikke blanding af science fiction og sociale kommentarer. Wells var en mester i begge dele, og han brugte sit forfatterskab til at kommentere på hans tids problemer. "War of the Worlds" er ingen undtagelse. Romanen er skrevet i en tid med store forandringer og usikkerhed, og den afspejler disse temaer i sin fortælling.

I hjertet af "War of the Worlds" er ideen om menneskelig sårbarhed. På trods af vores teknologiske fremskridt er vi stadig sårbare over for naturens kræfter og det ukendte. Wells bruger marsboerne som en metafor for det ukendte og uforudsigelige, og han udforsker, hvordan menneskeheden reagerer på denne trussel. Romanen er en kommentar til vores civilisations skrøbelighed og vigtigheden af ​​sammenhold i mødet med modgang.

Kunstværk af: David C Simon

Et andet nøgletema i romanen er sammenstødet mellem civilisationer. Wells skrev på et tidspunkt, hvor det britiske imperium var på sit højeste, og der var en voksende følelse af spænding mellem nationer. Marsinvasionen kan ses som en metafor for dette sammenstød, og Wells bruger den til at udforske temaerne imperialisme og kolonialisme. Marsboerne fremstilles som hensynsløse erobrere, og deres invasion er en advarsel om farerne ved imperialisme og udbytning af andre nationer.

"War of the Worlds" er et banebrydende science fiction-værk. Det var en af ​​de første romaner, der udforskede ideen om rumvæseninvasion, og den er siden blevet en hjørnesten i genren. Wells' vision om Mars teknologi og samfund var forud for sin tid, og den inspirerede utallige andre science fiction-værker.

Læs

Filmanmeldelser

'Malum': en nybegynder, en kult og et spændende sidste skift

Udgivet

on

malum

Som gyserfans har vi set masser af kortfilmatiseringer. De giver instruktøren og forfatteren chancen for at udvide deres kreative vision, opbygge lore og presserende budgetbegrænsninger for at bringe deres fulde intentioner til et fanget publikum. Men det er ikke ofte, vi ser den samme behandling udført på en eksisterende spillefilm. malum giver instruktør Anthony DiBlasi den meget gyldne mulighed og en biografudgivelse, der matcher. 

Udgivet direkte til video i 2014, Sidste skift var lidt af et løbsk hit i indie-gyserkredsene. Det har høstet sin rimelige andel af ros. Med malum, forsøgte DiBlasi at udvide universet skabt indeni Sidste skift – næsten 10 år senere – ved at genskabe historien og karaktererne på en større og dristigere måde. 

In malum, nybegynder politibetjent Jessica Loren (Jessica Sula, Skins) anmoder om at tilbringe sin første vagt på den nedlagte politistation, hvor hendes afdøde far havde arbejdet. Hun er der for at bevogte anlægget, men som natten skrider frem, afslører hun den mystiske forbindelse mellem hendes fars død og en ond kult. 

malum deler det meste af sit plot og nogle nøgleøjeblikke med Sidste skift – en dialoglinje her, et forløb af begivenheder dér – men visuelt og tonalt føler man, at man er kommet ind i en meget anderledes film. Stationen af Sidste skift er fluorescerende og næsten klinisk, men malums placering føles mere som en langsom, mørk nedstigning til vanvid. Den blev filmet på en rigtig nedlagt politistation i Louisville Kentucky, som DiBlasi brugte i sin fulde udstrækning. Placeringen giver rig mulighed for forskrækkelser. 

Farven gennem filmen bliver mørkere og mere gryn, efterhånden som Loren lærer mere om den kult, der – måske – aldrig rigtig forlod stationen. Mellem farveklassificeringen og de praktiske gore- og skabningseffekter (af RussellFX) var den første sammenligning, der kom til at tænke på, Can Evrenols BaskinMen malum præsenterer denne terror på en mere fordøjelig måde (Tyrkiet roder ikke rundt). Det er ligesom en dæmonisk Assault on Precinct 13, drevet af kultkaos.

musik til malum blev komponeret af Samual LaFlamme (som også scorede musikken til Outlast computerspil). Det er pulserende, grynet, vanvittig musik, der får dig til at stå først. Partituret udgives på vinyl, cd og digitalt, så hvis du vil opleve spændingen og de tordnende toner derhjemme, er der gode nyheder! 

Kult-aspektet af malum får meget mere skærm- og scripttid. Nettet er komplekst og trukket stramt, hvilket giver mere mening til den Lave Guds Flok. Horror elsker en god kult, og malum føjer virkelig til sin viden at skabe en uhyggelig klan af følgere med formål. Tredje akt af filmen tager virkelig fart og kaster Loren og publikum ud i et frygtindgydende kaos. 

Kreativt, malum er alt hvad du vil have det til. Den er større, stærkere og driver kniven dybere. Det er den type rædsel, der beder om at blive set på en storskærm med et skrigende publikum. Forskrækkelserne er sjove og effekterne er dejligt grufulde; det håner, mens det skubber Loren til fuldstændig vanvid.

Begrebsmæssigt er der ganske vist nogle udfordringer med at udvide en fuldt udformet funktion. Nogle øjeblikke, der er spejlet fra Sidste skift er mere dybt udforsket, mens andre (nemlig "vend om"-kommandoen, når Loren først kommer ind på stationen) ikke rigtig har den samme opfølgning for at give en forklaring. 

På samme måde virker Lorens formål på stationen en smule overfladisk. I Sidste skift, hun er der for at vente på, at et bio-indsamlingshold kommer og henter materialer fra bevisskabet. Fair formål, let spørge. I malum, det er ikke så tydeligt hvorfor hun skulle blive der alene på sin første dag i styrken, mens sektmedlemmer nærmer sig det nye område. Der er intet, der strengt taget holder hende der, andet end hendes egen stolthed (hvilket for at være retfærdigt er en stærk nok grund til Loren, men måske ikke for alle publikummer, der råber på skærmen for at hun skal komme ud derfra). 

Nyder en nylig visning af Sidste skift kan farve dit syn af malum. Det er så stærk en film i sig selv, at det er svært ikke at drage sammenligninger. Sidste skift er så indesluttet, at du får lov til at gå derfra med spørgsmål og fantasi. malum er et kreativt væsen af ​​en funktion, der vokser til at fylde det rum, men det efterlades med nogle strækmærker.

Du kan fange malum i biograferne den 31. marts. For mere om Sidste skift, tjek vores liste over 5 must-see kosmiske gyserfilm.

Læs