Hjem Gyserunderholdningsnyheder Interview: Julian Richings om 'Reservedele', 'Alt for Jackson' og sårbarheden ved at handle

Interview: Julian Richings om 'Reservedele', 'Alt for Jackson' og sårbarheden ved at handle

by Kelly McNeely

Du kender måske ikke hans navn, men du vil helt sikkert kende hans ansigt. Julian Richings er en hæfteklammer til genrefilm og tv med roller i Supernatural, Cube, The Witch, Urban Legend, Man of Steel, American Gods, Channel Zero, Hannibal, Forkert drejning, og mange flere. Den britiske skuespiller (nu bor og arbejder i Canada) har en stærk følelse af fysisk, som han bringer til hver rolle, fuldt ud inkorporerer hver del og giver dem deres egen følelse af gravitas. Han er en imponerende skuespiller, der skiller sig ud i hver scene, uanset delens størrelse. 

Jeg satte mig for nylig sammen med Richings for at tale med ham om hans uddannelse som skuespiller, og hans roller i det omvendte eksorsisme-hit Alt for Jackson og punk rock gladiator opgør Reservedele.

Alt for Jackson

Alt for Jackson

Kelly McNeely: Du har haft en så omfattende karriere inden for genrefilm og tv her i Canada. Hvordan kom du i gang? Og er du især tiltrukket af at arbejde inden for genre?

Julian Richings: Hvordan kom jeg i gang ... Jeg har vel altid været skuespiller. Jeg er en mellem søskende, og jeg har to brødre - en af ​​begge sider af mig - og jeg har altid følt mig som barn, jeg var den, der kunne lide ... Jeg ville være anderledes med hver bror, jeg ville være anderledes med alle. 

Jeg havde også en ældre bror, der havde en bestemt dygtighed til at skabe miljøer, han blev teaterdesigner og plejede at bygge miljøer i vores baghave. Og han havde brug for nogen til at befolke disse miljøer, som en ringmester for hans cirkus og et spøgelse for sine spøgede huse og lignende, så ... gæt hvem der gjorde det. Og så har jeg bare altid handlet, jeg har altid haft det rigtig godt at handle. 

Og på nogle måder giver handling mig mulighed for at være alle slags ekstreme karakterer, som jeg aldrig ville være i det virkelige liv. Som, jeg er altid faktisk klar over, hvor almindelig og kedelig jeg er. Du ved, folk går, Åh, min Gud, du spiller den fyr! Det er døden fra Supernatural! Og jeg elsker at sige: Nå, det fik jeg lov at være, men du vil ikke rigtig kende mig uden for filmene. Så åh, og der er to dele til dit spørgsmål! Genre.

Kelly McNeely: Bliver du særligt tiltrukket af genre?

Julian Richings: Jeg synes, det er organisk. Jeg tror, ​​at det bare er udviklet gennem årene, den slags dele, jeg har spillet. Ikke så meget i teater, jeg voksede op i teater, jeg uddannede i teater, jeg har handlet i teater, og derefter udviklede jeg mig langsomt til film og tv. Og da jeg lavede teater, begyndte jeg at lave reklamer for at supplere min indkomst. Og reklamerne havde alle en tendens til at være offbeat, nørdede, underlige karakterer. Fordi ved du, når jeg laver en reklame, var jeg ikke den klassiske far, eller, du ved, den flot fyr med perfekte tænder. Jeg var altid den mærkelige fyr, den excentriske. Og det er slags uundgåeligt i film og tv, fordi det er et mere bogstaveligt medium. Så den slags roller, jeg har spillet, har været outliers og aliens og horror-genrer. Så det er lidt organisk. 

I teatret har jeg haft mere af et bredere spektrum, men jeg omfavner alt. Og jeg prøver altid at indsprøjte forskellige elementer til alle de tegn, jeg spiller, så jeg afviser dem ikke som værende, åh, det er en rædselsrolle. Som om det er en rædselsrolle, vil jeg prøve at introducere lidt menneskehed, eller hvis jeg spiller en ond kejser, prøver jeg at sprøjte lidt sårbarhed ved du hvad jeg mener? Så for mig er det ligesom, jeg ved det ikke, det er bare uundgåeligt.

Supernatural

Kelly McNeely: Og nu taler vi om de skurke karakterer, du har spillet skurke i Reservedele og for nylig i Ondskabsfuld sjovog en mere moralsk kompleks karakter i Alt for Jackson... Hvilke slags roller begejstrer dig virkelig som skuespiller?

Julian Richings: Der er ikke mange roller, som jeg ikke går, oooh, det er interessant. Jeg har ingen sans for størrelse. Jeg har ingen idé eller fordomme og siger, ja det er ikke en stor nok del for mig. Åh, det er for lille, eller det er for kliché. Jeg kan godt lide historier. Jeg kan godt lide historiefortælling. Og jeg kan godt lide at være en del af en historie. Og nogle gange kræver det noget, der er lille og intens. Og nogle gange er det noget, der er spredt på en større bue. 

Så jeg har svært ved at skelne mellem dem. Det er som, ved du, der er de klassiske masker, der repræsenterer teater. Der er den smilende maske til komedie, og der er den glødende maske til tragedie. Jeg finder det meget vanskeligt at adskille de to, jeg tror bag enhver tragedie er der en komedie og omvendt. Og det samme med de roller, som jeg spiller. Så jeg kan godt lide at blande det sammen, jeg er meget komfortabel med at være en forholdsvis lille del af historien, og jeg er glad for at have en hovedhistorie. Så jeg går ikke slags, okay, næste film, jeg vil være det eller det. 

Jeg antager, at når jeg bliver ældre, er jeg glad for at irritere alles forforståelse af, hvad ældre karakterer gør. Så når jeg bliver ældre, er jeg glad for det spille gådefulde magtfulde figurer, for i vores kultur har vi en tendens til at afvise aldring som noget, som du ved, du er afskrevet. Så det er lidt af en sej ting, som jeg slags begynder at omfavne.

Alt for Jackson

Alt for Jackson

Kelly McNeely: Ja, det ser du bestemt meget ind Alt for Jackson. Jeg elsker den idé, at i stedet for, du ved, disse børn læser fra denne bog og tilkalder dæmoner, er det dette ældre par, og de burde vide bedre, men de gør det alligevel. Og det elsker jeg virkelig. 

Jeg spekulerede på, om du kunne tale lidt om de moralske kompleksiteter Alt for Jackson, fordi det virkelig er en lagdelt tilgang til kidnapning. Der er hele denne idé, at han gør det for sin kone, han gør det for sin familie, han ved, at det måske ikke nødvendigvis er den rigtige ting at gøre. Men det hele er ud af en kærlighedshandling.

Julian Richings: Absolut, du ramte det lige på. Jeg tror, ​​at hvad der både er vidunderligt og foruroligende ved filmen, er at det er to mennesker, der er engagerede i hinanden, men deler en forfærdelig sorg og en frygtelig tragedie. Og for at mildne denne sorg, ser de ud til at muliggøre hinanden, og de handlinger, de tager, er ret, ganske utilgivelige, men de gør det i kærlighedens navn og beskytter den anden person. Og på mange måder har de afvist ansvaret væk fra sig selv. Og jeg synes, det er et virkelig komplekst og interessant sted for en film at sidde på. 

Nu, som skuespillere, arbejder Sheila og mig rigtig godt sammen, som om vi havde en rigtig god kemi, og vi spillede bare integriteten i forholdet mellem to mennesker. Og vi antager, vi bragte det til vores egen oplevelse. Vi er begge heldige at have haft langvarige forhold. Og så forsøgte vi at være ærlige over både juryerne og distraktionerne ved at have et langvarigt forhold, ved du, og denne slags komiske bits, der også kan komme ind i det.

Kelly McNeely: Absolut. Og der er selvfølgelig en bortførelse i Reservedele også, som har sin egen slags sæt af kompleksiteter og et meget mere uhyggeligt motiv.

Julian Richings: Ja, jeg mener, det er helt klart meget mere en forudgående, grindhouse, take-no-prisoners slags film. Hvad jeg kan lide ved det, hvad det virkelig sprøjter ind i, er en slags punk-onde. Der er en slags høj intensitet, og der er en fornemmelse af, at kvinderne ikke bare er glade for at være, du ved, tilpassede objekter. De ved, de er nødt til at kæmpe sig ud til frihed. Og det har slags energi til det og en rock og roll slags vildskab. Og det er sjovt. Meget anderledes. Meget, meget anden slags energi. 

Reservedele

Kelly McNeely: En meget forskellig stemning mellem de to film. Nu er jeg glad for at høre dig tale så meget om teater. Kunne du tale lidt om din træning og din baggrund i teater, og hvis det måske egner sig til genre, så vidt som de virkelige kompleksiteter, du finder i disse karakterer? 

Julian Richings: Ja, det gør det. Det har været medvirkende til min karriere. Så jeg voksede op og trænet i England. Men jeg voksede op i en periode, hvor det gamle engelske system, de ugentlige repertoriske teaterkompagnier og de regionale teatre var ved at falde ned, og vi er ikke længere relevante. Og så var der en ny slags bølge af samfundsteatre, hvor folk optrådte i ikke-traditionelle rum. Jeg optrådte i parker, i enden af ​​molen, på strande, i seniorhuse - ideen var at tage teatret til folket. 

Og så var der en følelse af - i 70'erne i England - at det gamle system ikke længere var relevant, med fremkomsten af ​​tv og film, at det traditionelle teater måtte ændre sig. Så det var her, jeg kom ind i teatret, mine første års erfaring var der, og jeg uddannede også som fysisk skuespiller, ikke som mange britiske dramaskoler, der var meget fortrolige med den gamle skole. 

Jeg blev meget uddannet i Grotowskis metode. Han var datidens polske guru, der talte om at skabe det fysiske teater af smerte og grusomhed, hvor skuespillerne næsten blev trænet som dansere, de havde en slags fysisk om sig. Og faktisk er det derfor, jeg endte i Canada, at showet, jeg var i, var en slags flersproget, multikulturelt show, der gik til Europa, turnerede Europa, gik til Polen, kom over til Canada, det var et touring show. Så så opdagede jeg Toronto og - lang historie - men jeg endte i Toronto. Men tanken er, at min fysiske egenskab til præstation altid har været der. Og jeg har justeret det fra teatret til film og tv. 

Men jeg har altid en fysisk karakter i min karakter. Jeg mener, det er ikke bevidst, men det er der, fordi det er medfødt i min træning. Så hvad enten det er med mit ansigt, eller om det er med mine øjenkugler, eller om det er, ved du, jeg spiller et væsen som Three Finger i Wrong Turneller Døden i Supernatural. Hvad der er vigtigt for mig er den overordnede fysiske. Og med det mener jeg ikke, du ved ligesom bare at være stor og stærk og hård. Sådan er det ikke. Nej, der er en slags dybde i det, der kommer fra kroppen. 

Kelly McNeely: Det er lidt mere af en fysisk finesse.

Julian Richings: Ja. Og ting som traditionelt teater, det er faktisk ikke en genre, som jeg faktisk er velbevandret i, du ved, det traditionelle engelske talte ord spiller. Det er ikke noget, du kender, hvor tegn står rundt og drikker te og diskuterer og debatterer ideer. Jeg er ikke fortrolig med den slags teater. Så rædsel og storslået slags opera film, ligesom Reservedele, faktisk passer mig meget godt. 

Heksen

Kelly McNeely: Så dette kan være et slags bredt spørgsmål. Men hvad for dig er den største glæde og / eller udfordring ved at handle?

Julian Richings: Åh, gosh. Det er en del af mig, ved du? Det har det altid været. Jeg antager begge, det er sårbarheden. Fordi du altid skal være til stede i øjeblikket, ikke? Det er virkelig interessant at fortælle historien, du bliver nødt til at være engageret i, at det ikke kan være en del af din hjerne, der går, hej, jeg nyder virkelig at strutte mine ting. Eller jeg har kontrol, eller hvem er jeg? Sjovt, den stemme i dit hoved kan ikke være der, du skal være inde i den. Så for at være sådan, skal du være i en situation med en sårbarhed, tror jeg, og tilgængelighed for øjeblikket. 

Og det er faktisk meget vanskeligt. Det er faktisk meget svært at være enkel og åben og spontan. Og så, søgen efter det, kræver det strenghed. Og det kræver en levetid for aldrig at være selvtilfredse, virkelig. Nu beklager jeg ikke det. Jeg tror, ​​det er sådan, jeg lever mit liv. Jeg ville slags leve mit liv på min forreste fod. Jeg bevæger mig altid, jeg gør folk vanvittige, fordi jeg ikke kan holde stille, jeg lytter altid og reagerer. 

Men det er begge min største glæde, at jeg føler mig meget som en del af livets strømning. Men det er også lidt overvældende, for der er ingen fred. Som skuespiller kan jeg ikke læne mig tilbage på mine laurbær. Jeg kan ikke. Selv under COVID har jeg aldrig været i stand til at sætte mig ned og skrive min store roman eller skrive mine refleksioner, eller jeg er for meget på min forreste fod og lytter til andre mennesker og reflekterer, hvad de giver mig. Jeg håber, det svarer på det. Det lyder slags lidt prætentiøst, men det er en sindstilstand. Jeg antager, at det er en tilstand at være, at jeg tror, ​​du bliver nødt til at prøve at bevare.

 

Spare Dele er tilgængelig nu på VOD, Digital, DVD og Blu-ray
Alt for Jackson vil være tilgængelig på VOD, Digital, DVD og Blu-ray den 15. juni

Relaterede sider

Translate »