Følg os

Bøger

Der er mange menneskelige rædsler i 'Cut to Care' af Aaron Dries

Udgivet

on

Klip til Care

Hver gang jeg sætter mig ned for at læse en bog Aaron Dries, Jeg gør mit bedste for mentalt at forberede mig på, hvilke rædsler jeg tror forfatteren kan have i vente til mig. Det har aldrig virket. Ikke én gang. Ikke engang lidt. Dries er en forfatter, der zigker, når jeg forventer, at han zagger. Han skimmer overfladen af ​​den åbenlyse ondskab/rædsel og bruger det sjældent som mere end en drilleri, kun for at kaste læseren med hovedet først ind i en uventet omstændighed, der er så meget værre. Han er en mesterfortæller, og Cut to Care: En samling af små sår, hans nye novellesamling er ingen undtagelse.

På en måde er det den perfekte titel. Hver historie er omhyggeligt udformet; hver historie skærer dybt. Dries skriver sjældent overnaturlige historier. Hans rædsler kommer fra og lever i den virkelige verden. Hans novelle Beskidte hoveder er en bemærkelsesværdig undtagelse, og her dypper han af og til tåen, og parrer ofte overnaturlige gys med kropsgysergysninger, der på én gang er overbevisende og foruroligende.

Selvom jeg sjældent gør det med samlinger, føler jeg et behov for at nedbryde/anmelde hver af forfatterens historier her. Det føles som den eneste måde at gøre arbejdet retfærdigt på og give dig en idé om, hvad du finder inden for dens omslag.

Klip til Care begynder med "Damage, Inc." en historie, der centrerer sig om en ung kvinde, der fungerer som en slags levende sorgdukke. Kaylee bruger sine dage på at tage kostumer og parykker på for at tilbringe tid med kunder, der har oplevet dybt tab. Hun bliver genstand for deres sorg, letter åbner deres dårligt helede følelsesmæssige sår og giver dem mulighed for at sige, hvad de aldrig har sagt for at finde en afslutning. Jobbet river i hende. Hver klient åbner sine egne ar, men hun er ude af stand til at give sig selv, hvad hun så let og udmattende giver til andre.

Alligevel formår hun så at sige at holde sig til behandlingsplanen, indtil hun møder en velhavende familie, som måske har brug for hende lige lidt for meget. Dries rækker ind i selve sorgens hjerte og udvinder den væsentlige rædsel ved tab på en måde, der er både gribende og skræmmende, og efterlader en slutning lige så tvetydig til fuldt ud at legemliggøre hans emne. Nogle sår heler aldrig helt; nogle er det ikke meningen. Nogle år efter den første smerte som en påmindelse og en lektion om, at vi har overlevet.

"Klip til pleje" er det, der kun kunne betragtes som en slags rædselslignelse, en simpel historie med en guldklump af sandhed i centrum. En ung mand er ude at løbe en morgentur, da han støder på en gammel mand, der beder om bytte. Han giver den, og smiler, mens han jogger væk. I det næste hjørne støder han på en kvinde svøbt i et tæppe uden skjorte. På trods af vinterens kulde opgiver han sit eget. Han har trods alt et hjem at gå til. Han vil til sidst blive varm, og der er en vis glød, han føler ved at give af sig selv. Dries ser ud til at spørge: "Er det okay at have det godt med dig selv ved at hjælpe andre? Hvornår krydser vi grænsen fra altruisme til noget mindre hæderligt?” Svaret er selvfølgelig skræmmende i hænderne på forfatteren, der laver en på en eller anden måde brutalt solrig slutning.

Det er svært at vide, hvad man skal gøre af "Tallow Maker, Tallow Made." Ved første læsning springer den snarere ud af siden som en hud-krabende krops-gyserhistorie. En anden læsning tager dig dog meget dybere. Igen bliver vi konfronteret med sorg, da en ung kvinde desperat forsøger at komme overens med sin fars hængning, efter at det blev opdaget, at han myrdede tre mænd. Her bukker hun dog helt under for den sorg, lader sig forandre af den. Det var, for mig, den næstmest mavevridende historie i samlingen. Forfatterens evne til at beskrive er på fuld visning her. Hvis du har en svag konstitution, kan jeg kun foreslå, at du forbereder dig på dit livs bedste værste tur.

Cut to Care leveres komplet med en introduktion af Mick Garris!

“Nona danser ikke”… I en fremtid, hvor verden er dækket af giftig smog, og ingen har set stjernerne i flere år, end de kunne tælle, pakker en familie sammen for at besøge deres matriark på det plejehjem, hvor hun "bor". Det er alt, hvad jeg kan fortælle dig plotmæssigt om denne historie. Bedst finder du ud af, hvad der sker på egen hånd. Dries tilbragte årevis med at arbejde på plejehjem, og dette synes at trække på de meget virkelige, desværre verdslige rædsler ved aldring og ældre.

Som barn eksisterede min egen bedstefar på et plejehjem i, tror jeg, otte år. Efter det første år huskede han ikke meget af noget. Når jeg ser tilbage, indser jeg, hvor performative vores ugentlige besøg på plejehjemmet var. Vi sad ved hans seng og talte ofte om ham i stedet for til ham, som om at have glade samtaler i hans nærvær på en eller anden måde afviste den tilstand, han var i. Men det værste var, at der var en vis forventning om, at han også skulle præstere. Et husket navn, en anerkendelse af vores tilstedeværelse var den pris, vi selvisk forventede, at han skulle betale. Jeg var et barn, der beskæftigede mig med udiagnosticeret angst og depression. Jeg kunne næsten ikke forventes at vide bedre, men når jeg ser tilbage, er minderne bitre. Denne historie bragte alt dette op til overfladen og satte frygten sammen med skyld.

"Små balloner" udforsker barndommens potentiale, dannelsen af ​​selvet, og hvor let det kan gå tabt, en kompleks historie fortalt blot med rædsel i sin kerne. Det er alt, hvad jeg vil sige om det lige nu.

jeg vil gerne snakke om "Den anerkendte." Jeg vil udforske dens lag på en måde, der giver den den vægt, den fortjener. Jeg er bare ikke sikker på, hvordan jeg skal gribe det an uden at ødelægge det hele. Bare tro mig, du vil ikke blive skuffet.

In "For gammel til is," forfatteren udforsker behændigt dynamikken i en familie, der falder fra hinanden, og hvad den slags traumer gør ved børnene i hjemmet. At vokse op for hurtigt, påtage sig ansvar langt ud over deres modning, og værst af alt at savne friheden til bare at være børn, til at nyde de simple fornøjelser livet har at byde på, før voksenlivets knusende vægt falder på deres skuldre. Det er hjerteskærende, trist og ja, skræmmende som fanden.

"Kærlighed blandt de røde edderkopper." Nå, her er vi. Historien, der knækkede mig så meget, at jeg sendte en besked til Dries, efter jeg havde læst den, for at lade ham vide, at han havde knust mig. Accepten af ​​queer-samfundet som helhed er blevet meget bedre, end det plejede at være, selvom vi stadig har meget lang vej igen. Denne historie foregår i en tid, hvor det var meget værre. Faktisk, efter at en mands liv falder fra hinanden efter at være blevet outet, tager han drastiske foranstaltninger i et forsøg på at "redde sig selv" fra sin queerness for derefter at få sit liv til at gå ad helvede til bagefter.

Denne historie har ekstra vægt, da lovgivere i hele USA desperat forsøger at vedtage love, der gør identiteten på medlemmer af LBGTQ+-samfundet "ulovlig" på en eller anden uhensigtsmæssig måde. At fratage vores menneskelighed og vores rettigheder gør ikke andet end at gøre os til en fare for os selv og andre. Rædselen her sidder solidt i vores virkelighed som historie, der nemt kunne gentage sig. Jeg gik væk fra denne historie brudt af dens underliggende betydninger og mere fast besluttet end nogensinde på at ære dem, der kom før os, kæmpende og døende for at tjene os til de rettigheder, vi har. Jeg kan kun håbe, at jeg kan udfylde deres sko i min egen tid på en måde, der ville gøre dem stolte.

Og endelig er der "Skyggegæld." Historien ser ud til at være en sammenlægning af alt, hvad der kom før den i samlingen. Al den frygt og tvivl smelter sammen til et enestående øjeblik, hvor krusningen af ​​en beslutning fuldstændig og fuldstændig kan ændre livets gang. Nanette lever ubehageligt sine skumringsår ud. Hendes mand er bukket under for demens og bor på et plejehjem. Hendes datters familie vokser. Hun glæder sig til sit første oldebarn. Så en dag overbeviser hun en ung kvinde om ikke at tage sit eget liv. Det er den ultimative handling af livgivende venlighed. Eller er det?

Dries ser ud til at pege på sin læserskare og spørge os, hvad vi ville have gjort, og hvis vi havde chancen, ville vi så gøre det igen? Nogle ting kan i sidste ende ikke tages tilbage. Nogle ting, selv de mest velgørende, tager kun fra os. Og tag og tag og tag. Forfatteren præsenterer os for en smukt skrevet, virkelig skræmmende historie, der lever i vores livs gråzoner.

Som helhed, som enhver god samling, Klip til Care er en rejse ind og ud af forfatterens fantasi. Dries beviser med arbejdet, at hans beherskelse af historiefortælling ikke er begrænset til den længere form. Han kan og vil få din hud til at kravle i selv de korteste historier. Hvis velskrevet gyser er, hvad du higer efter, skylder du dig selv at læse denne fantastiske samling.

Lede efter Cut to Care: En samling af små sår denne måned, uanset hvor du køber bøger!

Bøger

'Clive Barker's Dark Worlds' udkommer lige i tide til Halloween

Udgivet

on

Ind imellem kommer der noget, der føles som en gave til rædselssamfundet. Clive Barkers mørke verdener har den følelse.

Clive Barkers mørke verdener

Den indbundne monografi er skabt af Phil og Sarah Stokes og udgives den 18. oktober 2022 fra Cernunnos Publishing, og den vil tage fans af forfatteren og filmskaberen med på et dybt dyk ind i det sind, der skabte Pinhead, Candyman, Rawhead Rex, Night Breed og mere. Ifølge en pressemeddelelse, vi modtog tidligere i dag, vil den indeholde skitser, håndskrevne manuskripter og meget mere, hvoraf mange aldrig er blevet delt med offentligheden.

The Stokes har længe været samarbejdspartnere og arkivarer af Barkers arbejde. Kort sagt, de er den perfekte duo til dette projekt. Ud over deres egne tanker om Barkers arbejde, Mørke verdener vil også indeholde kommentarer fra Ramsey Campbell, Quentin Tarantino, Neil Gaiman, China Miéville, Peter Straub, Armistead Maupin, JG Ballard, Wes Craven og flere. Manden har selvfølgelig selv skrevet bogens efterord.

Clive Barkers mørke verdener
Clive Barkers mørke verdener markerer den første monografi dedikeret til den produktive kunstner.

Detailsalg af bogen koster $50, en lille pris at betale for det lovede indhold. Hold øjnene åbne for Clive Barkers mørke verdener denne oktober og følg med i iHorror, når udgivelsen nærmer sig for mere info!

Læs

Bøger

Bryan Smith, Samantha Kolesnik slår sig sammen til 'Beleth Station' fra Clash Books

Udgivet

on

Beleth Station

Der er intet helt som et gammeldags forfattersamarbejde for at få mig begejstret for forlagsverdenen, og Clash Books er kommet igennem i stor stil med annonceringen af ​​et nyt værk fra Bryan Smith og Samantha Kolesnik. Med titlen Beleth Station, vil bogen bestå af to noveller, der foregår i den samme fiktive by i Pennsylvania.

Bryan Smith er forfatter til over 30 horror/thriller-romaner inkl 68 Dræb som blev tilpasset til en film fra 2017 med Matthew Gray Gubler i hovedrollen Criminal Minds berømmelse. Hans andre titler inkluderer kultklassikeren fordærvet, Blodets Husog The Killing Kind.

Samantha Kolesnik kan være nyere i spillet, men hun er blevet en vigtig indie-gyserforfatter at se med noveller som True Crime og Waif, som begge har høstet retmæssig anerkendelse for deres rå, grove historiefortælling.

Sammen vil de to tage os til Beleth Station, og mens detaljer om bogen holdes skjult, ved vi, at de foregår i en delt verden med fælles karakterer.

sagde Kolesnik:

”Det er et samarbejde, der en gang i livet. Det startede med et tweet, af alle ting, og ramte derefter jorden og har aldrig mistet momentum. Beleth Station er et forbandet sted, hvad angår litterære omgivelser, og Bryan og jeg laver kaos. Men det er karaktererne, der er front-and-center i begge vores noveller, som udgives sammen i én bog.”

Smith har for sin del tilføjet, at dette er noget af det mest foruroligende materiale, han har skrevet siden det tidligere nævnte fordærvet. Hvis du er bekendt med den bog, ja, du ved præcis, hvor kedelig denne ting kan være!

Samarbejdet har endnu ikke en officiel udgivelsesdato, men vi vil helt sikkert holde øjnene åbne for det, og det skal du også! For mere information om projektet, sørg for at besøge embedsmanden Clash bøger internet side.

Læs

Bøger

Horror Pride Month: David R. Slayton, forfatter til 'White Trash Warlock'

Udgivet

on

David R. Slayton

For et par måneder siden ledte jeg efter en ny lydbog at grave i. Siden jeg igen kom ind i arbejdsstyrken for at forlade dit hus, har lydbøger hjulpet mig med at overleve den daglige pendling. Jeg ville have noget, der blandede genrer og nærede min kærlighed til gys, fantasy og homoseksuelhed. Mens jeg finkæmpede de tusindvis af Audible-titler, fandt jeg en bog ved navn White Trash Warlock af David R. Slayton. Bogen omhandler Adam Binder, en homoseksuel heks fra Oklahoma, der ender med at konfrontere en monstrøs enhed, der angriber Denver og driver folk til vanvid.

Gayme. Sæt. Match. Jeg var så med!

I slutningen af ​​bogen havde jeg et desperat behov for mere. Heldigvis for mig, den anden bog i trilogien, Trailer Park Trickster, var allerede tilgængelig, og selvom den endte på alle cliffhangers' moder, vidste jeg, at der var mindst én bog mere, Deadbeat Druid på vej.

I mellemtiden gjorde jeg det til min mission at opspore forfatteren for at fortælle ham, hvad hans bøger betød for en homoseksuel, gyser-elskende, romantikmisbruger – og forfatterkollega – i en lille by i det østlige Texas. Jeg fløj også straks op for at interviewe ham til Horror Pride Month i år, og var spændt, da han sagde ja.

Da vi satte os til rette for at chatte, fortalte jeg ham igen, hvor meget jeg satte pris på bøgerne, men jeg måtte også spørge: "Hvor og hvornår mødte du Adam Binder?"

Historien svigtede mig ikke.

Som det skete, havde Slayton forsøgt at skrive episk fantasy, som jeg af personlig erfaring kan fortælle dig er en skræmmende opgave. Det viste sig dog, at han også var fan af urban fantasy og havde formuleret en historie om en læge, hans kone og deres barn i Denver, byen som forfatteren kalder hjem.

"Så jeg havde hele dette plot, men det, jeg ikke havde, var en hovedperson," forklarede forfatteren. "Jeg lagde den på en måde bag i min hjerne og glemte alt om den, og så kørte jeg en nat gennem Carolinas. Månen var fuld. Den hang ud over vejen. Træerne hang over vejen. Og den Kaleo-sang 'Way Down we Go' kom i radioen. Denne karakter dukkede op i mit hoved, og jeg begynder bare at stille ham spørgsmål. Jeg sagde, 'hvem er du?' og han sagde: 'Jamen, jeg er ligesom dig. Jeg er fra Guthrie. Jeg er vokset op i skoven«. Jeg begyndte at tænke, at jeg kunne fusionere dette med det urbane fantasy plot, men det urbane fantasy plot er stadig meget Denver fokuseret. Adam sagde: 'Jamen, jeg kunne tage til Denver'.”

Og det er bare, hvad han gjorde … ved du hvad jeg mener.

Mens elementerne er fantastiske og nogle gange ligefrem rystende, er historien om Adam Binder, en heks, der har meget lidt magt i det store og hele, og hans for det meste verdslige familie forankret i en følelse af virkelighed. Denne sandhed, virkeligheden af ​​det hele, var afledt af Slaytons egne erfaringer. Han gik endda så langt som at opkalde Adams mor efter sin egen bedstemor.

"Hendes navn var Tilla-Mae Wolfgang Slayton, og hun var alt, hvad navnet antyder," siger han.

Med hensyn til fantasien, siger han, var han forsigtig med, hvor han hentede sin indflydelse fra, mens han skrev romanerne.

"En person, der for nylig interviewede mig, sagde, at de ikke forstod, hvorfor jeg ikke brugte amerikansk folklore og myter," sagde han. "Sagen ved det er, at når du taler om amerikansk mytologi, taler du virkelig om indiansk mytologi. Jeg er en meget hvid person. Det vil jeg ikke tilegne mig. Så jeg kiggede rundt på, hvilke mytologier der er derude, og hvad kunne jeg trække på fra min egen arv, og hvad kan jeg gøre for at tage noget, der er virkelig velkendt og tropisk, og vende det på hovedet.”

Og så skabte han elvere, der mener, at de er hypermoderne, og alligevel går de og klæder sig og taler, som om de er trådt lige ud af en noir-film fra 1940'erne. Derefter bragte han de alt for sjældent brugte Leprechauns ind, hvilket gav dem en karakter fra peaky Blinders. Jeg vil ikke engang forklare nisserne for dig. Du skal bare læse det selv. Blandingen og masken, skub og træk, af det, vi ved, og det, vi forventer, er det, der holder læseren på tæerne og at giver forfatteren stor tilfredshed.

Da det er Pride, var vi selvfølgelig nødt til at diskutere, at bogen har en homoseksuel hovedperson. Enhver, der har brugt noget tid i en kommentarsektion, hvor noget queer er eksternt nævnt, ved, hvad de fleste af os står over for, når vi går i gang med at skrive om os selv og placerer os selv i fortællingen. Homofoberne kommer ud af træværket og slynger beskyldninger om at fremtvinge dagsordener og vågenhed, når alt, hvad vi virkelig ønsker, er at læse historier, hvor vi eksisterer.

For Slayton var der ingen tvivl om Adams seksualitet fra begyndelsen. Det var ikke en dagsorden. Det var den, han var.

"Det er vigtigt for mig," sagde han. “Det meste af min inspiration i det, jeg skriver, kommer fra at se et hul i markedet. Jeg voksede op i Guthrie i skoven. Jeg havde ikke adgang til meget. Min mor var meget religiøs, så det var meget begrænset, hvad jeg fik lov til at læse. Hvad jeg kunne finde i fantasy, når der var en LGBTQ-karakter, var de enten knap der, eller også døde de tragisk. Der var en AIDS-analog eller at komme ud var en ting. Jeg elsker at se mere af repræsentationen brede sig og især god repræsentation. Det var en del af grunden til, at jeg begyndte at skrive White Trash Warlock. Jeg kan ikke se en knækket, homoseksuel heks fra Oklahoma på siden. Så tænkte jeg, det vil jeg skrive. Da det er urban fantasy, er fordomme og problemstillinger omkring Adams seksualitet til stede, men jeg ville ikke have, at det skulle være hovedsagen i historien. Bedre forfattere end mig har skrevet om alt det, så jeg gider ikke læse det.”

Formlen virker bestemt for Slayton. Hans bøger har fanget fantasien hos læsere over hele verden. Blandingen af ​​hans egen blanding af gys og fantasi er spændende og overbevisende. For mig giver det mig den samme spænding, første gang jeg læste Gaiman, Pratchett og til en vis grad endda Barker.

Dette bringer os naturligvis til den sidste bog i Slaytons trilogi. Med Deadbeat Druid i horisonten, ville det have været kriminelt ikke at bede om et kig på, hvad der kommer.

"Ved udgangen af Trailer Park Trickster, Adam er meget sendt på en Odyssey,” sagde han. "I stedet for at bruge øer, bruger jeg rigtige byer. Nogle af dem har bare en cool, uhyggelig true crime-ting forbundet med dem; nogle af dem har bare interessante begivenheder forbundet med dem. Jeg har virkelig nydt at forske i disse steders historie. I Deadbeat Druid, det får du lidt mere af.”

Ja, men hvad med Adam Binder og hans sexede, men meget "alt er sort og hvidt" mulige kæreste, Vic, som han uforvarende gjorde til en Grim Reaper?!

"Jeg spiller meget D&D, så jeg tænker i de baner," påpegede Slayton. ”Adam er kaotisk god, hvilket betyder, at han altid gør det rigtige, selvom det er imod loven. Vic er lovligt god, hvilket betyder, at han altid vil gøre det rigtige, men det skal følge loven. I slutningen af ​​bog tre har de begge taget skridt mod hinanden og neutralt godt. Ikke alt er sort og hvidt, og ikke enhver lov er dårlig."

For at lære mere om David Slayton, besøg hans officiel hjemmeside og se efter hans romaner online og i boghandlere!

Læs


500x500 Stranger Things Funko Affiliate Banner


500x500 Godzilla vs Kong 2 Affiliate Banner