Følg os

Film

Interview: 'Du er ikke min mor'-forfatter/instruktør Kate Dolan

Udgivet

on

Du er ikke min mor

Kate Dolans spillefilmsdebut Du er ikke min mor er et overbevisende bud på den skiftende folklore. Filmen flytter legendens typiske fokus fra en paranoid forælder til et bekymret barn, hvis frygt for hendes evigt skiftende mor vokser dag for dag. Drevet af stærke præstationer fra en talentfuld rollebesætning og skarpe billeder, der tegner et dystert og trist billede, skilte filmen sig ud som en af ​​mine personlige favoritter fra 2021's Toronto International Film Festival (Læs min fulde anmeldelse her).

Jeg havde mulighed for at sætte mig ned med Dolan for at diskutere hendes film og folkloren bag den.  

Kelly McNeely: Filmer som Hullet i jorden Hallow indeholder også den skiftende mytologi om irsk folklore, men har mere fokus på, at barnet er den skiftende. Det elsker jeg virkelig Du er ikke min mor har vinklen af ​​forælderen er faren, snarere end hovedpersonen. Kan du fortælle lidt om den beslutning, og hvor den idé kom fra? 

Kate Dolan: Ja, bestemt. Jeg tror, ​​som du ved, at den traditionelle skiftende mytologi i irsk folklore er, at de historier, du hører mere, er, at babyen bliver byttet til noget andet. Og det er sådan set altid sagen. Og det er også i skandinavisk mytologi, de har skiftende og det er normalt babyer. Men der er faktisk en masse historier i det virkelige liv – i Irlands historie – om folk, der hører disse historier om skiftninger og feer og tror, ​​at deres familiemedlemmer var noget andet. 

Så der var faktisk en masse beretninger om voksne mennesker, der troede, at deres mænd, koner, brødre, søstre, som var voksne, blev byttet ud med en dobbeltgænger – en skiftende eller noget andet, som en fe. Og især er der en historie om en kvinde ved navn Bridget Clary i 1895, som virkelig fangede min opmærksomhed, som handler om denne kvinde, der - åbenbart nu tror de, hun lige har haft influenza - men hendes mand troede, hun var en ændring, og han brændte hende ind. en brand i deres hus. Hun blev myrdet, og han blev anholdt. Men han sagde, at han troede på, at hun skiftede, hvilket bare virkelig fascinerede mig, fordi det bare var sådan en tvetydig idé om lignende, mente han virkelig det? Eller var hvad der ellers foregik der? 

Og bare sådan en tvetydighed om, hvad der er ægte og hvad der ikke er virkeligt, og det ukendte af det hele. Så det fascinerede mig bare på en måde. Så ja, det var noget, jeg ikke rigtig havde set før, og jeg ville fortælle en historie om psykisk sygdom og familie, og en, der er blevet myndig i en familie, hvor det sker. Og den slags mytologi føltes bare som den rigtige måde at fortælle den historie på. Og fordi der var disse paralleller med psykisk sygdom og folklore, og folk, der troede, at deres slægtninge, som sandsynligvis var psykisk syge, var udskiftninger, og den slags. Så det føltes bare som den rigtige måde at fortælle historien på.

Kelly McNeely: Jeg elsker virkelig igen, med Angelas depression, og der er en slags forhold mellem Char og Angela, den følelse af pligt og ansvar, der kommer i et forældre-barn-forhold. Og det er interessant, at det på en måde er vendt mellem Char og Angela, hvor pligten og ansvaret ligger. Kan du også snakke lidt om det? 

Kate Dolan: Ja, bestemt, jeg tror, ​​at det, vi ville gøre, var at fortælle en historie om traumer og familie, og hvordan den slags kommer tilbage på en familie. Begivenheder, der er sket i fortiden, kommer altid på en måde tilbage for at hjemsøge dig. Og især som en generation, der bliver myndig, er det en slags tid, hvor Char er i en alder, hvor hun begynder at finde ud af ting om sin familie. Og jeg tror, ​​at vi alle nåede den alder, hvor du er holdt op med at være barn, og du er ikke helt voksen, men du er, du får på en måde meget mere ansvar i forhold til følelsesmæssigt ansvar, og andre former for mere hjemligt ansvar, den slags ting. 

Så prøver bare på en måde at fange et øjeblik i det – især når nogen er ved at blive myndige – hvor du har en forælder, der er psykisk eller fysisk syg, og du på en måde er blevet vicevært, fordi der ikke er andre til at gøre det for dem. Og vægten af ​​den byrde og den slags ansvar, og hvor skræmmende det kan være og hvor isoleret. Så det var noget, vi bare rigtig gerne ville fange.

Og så ja, jeg formoder, at der er en slags overdragelse af stafetten – fra bedstemoren til Char – i løbet af filmen, så Char ved udgangen nærmest er en beskytter af familien. Hun har en forpligtelse til at være der til næste gang der sker noget skræmmende, ved du hvad jeg mener? Det handlede i høj grad om det og bare en slags forsøg på at fange det.

Kelly McNeely: Jeg har bemærket, at der er lidt af et vedvarende tema om heste i billederne, er der en særlig grund til det?

Kate Dolan: I irsk folklore har vi denne anden verden, der er befolket af Aos si, som dybest set er feerne – i mangel af et bedre ord – men det er ikke sådan, at de er ligesom Tinkerbell-feer. Det er svært at bruge ordet feer til at zoome ind og fange dem, for dybest set er der masser af forskellige klassifikationer af dem. Banshee er teknisk en del af Aos sí såvel. Så hun er en fe fra det fe-race, og så er der et væsen – en slags karakter i den folklore – kaldet en Puca, som dybest set manifesterer sig som en sort hest, der vil krydse din vej, når du rejser hjem, eller du Jeg prøver at komme hjem, og det er som et dårligt varsel, dybest set. Hvis du tillader det at hypnotisere dig og trække dig ind, vil det bringe dig til den anden verden og tage dig væk fra den verden du lever i nu. Det kan manifestere sig som en hest, eller en sort hare, eller sin egen form for manifestation, som ikke er særlig meget beskrevet, men det er ment som meget skræmmende. 

Så det ville vi have med, men filmen er selvfølgelig også en meget Dublin-film, ligesom North Dublin, hvor jeg kommer fra. Og selvom det er tæt på byen, er der mange boligområder, hvor folk vil have heste på en måde bundet op i greens. Og så var det også en del af Dublins landskab, men det føltes som om folkloren blødte ind i hverdagen. 

Kelly McNeely: Der er tydeligvis en interesse for folklore og fae, er det noget, der altid har været interessant for dig, eller kom det ud af at lave research til denne film? 

Kate Dolan: Åh, ja, jeg har altid været virkelig interesseret i det. Du ved, jeg tror – som irer – at man sådan set altid får fortalt historierne fra man var barn. Så du har en enorm viden om de forskellige myter og legender og den anden verden og alle den slags karakterer, der er befolket fra en ung alder. Så du ved det altid, og det bliver ofte fortalt til dig, som om det er sandt. Min bedstemor havde en elvering i sin baghave – som er svampe i en ring, hvilket på en måde sker naturligt – og jeg og min kusine plukkede dem en dag, og hun sagde: "Det kan du ikke! Det er en fe-ring, feerne vil komme efter dig, hvis du gør det." Og det er ligesom en gateway til deres verden, og det hele bliver fortalt til dig, som om det er ægte. Og efterhånden som jeg blev ældre, tænkte jeg, at jeg har undersøgt mere og læst om folklorens indvirkning på den virkelige verden og lært historier som, hvad folk troede, og hvorfor de troede det, og de mere hedenske - faktiske hedenske - ritualer og traditioner, der nærmest lignede en religion dengang, formoder jeg. Og det hele var virkelig fascinerende. Så filmen gav mig mulighed for at udforske den mere i dybden, end jeg havde, men jeg havde den bestemt altid lidt forrest i mit sind.

Kelly McNeely: Og er der andre folklorehistorier, som du gerne vil grave lidt i til en fremtidig film? 

Kate Dolan: Ja, jeg mener, der er så mange. Banshee er en meget ikonisk karakter. Men jeg tror, ​​hun ikke er rigtig ond, jeg tror, ​​at man ikke rigtig kan gøre hende til en antagonist, fordi hun bare er et varsel om død. Så du hører hende bare skrige, og det betyder, at nogen i din husstand skal dø den nat. Og så ja, jeg ville elske at tackle Banshee på et tidspunkt, men det er svært at knække. Men der er også en legende kaldet Børn af Lir, som i bund og grund handler om denne konge, der gifter sig med en ny dronning, og hun kan ikke lide hans børn. Og hun forvandler dem til svaner, og de er fanget som svaner på søen i hundreder af år. Kongen er knust og knust, og til sidst bliver de vendt tilbage, men det er en slags virkelig mærkelig og usædvanlig legende om Irland, og en, der også er meget visuelt ikonisk. Så der er så mange. Jeg bliver nødt til at lave en masse film.

Kelly McNeely: Hvad fik dig til at interessere dig for at blive filmskaber? Hvad inspirerede dig til at tage det skridt?

Kate Dolan: Øh, jeg ved det ikke. Det er bare noget, der altid har været i mit DNA. Jeg voksede op med min mor. Hun var enlig mor, og vi boede hos min bedstemor i et stykke tid, da jeg var barn, og de begge – min bedstemor og min mor – var meget til film, og de elskede at se film. Min bedstemor havde en encyklopædisk viden om alle slags gamle Hollywood-filmstjerner og sådan noget. 

Vi ville altid bare se film hele tiden. Og jeg tror, ​​det på en måde satte noget i gang i mig, at jeg bare elskede mediet og den måde at fortælle på. Og så så desværre – til min mors fortvivlelse – sådan set såede hun frøet, og så ville jeg ikke slippe det og ligesom holdt denne drøm i live. Og nu kan hun se, at det på en måde betaler sig, men i et stykke tid tænkte hun, hvorfor vil du ikke bare lave medicin eller jura eller noget? [griner]

Kelly McNeely: Er din mor også gyserfan? 

Kate Dolan: Nej ikke rigtigt. Men hun er ikke sart. Det er sjovt. Hun ville bare ikke opsøge at se det nu. Hun ville egentlig ikke kunne lide at se gyserfilm, hun er bange for dem. Men du ved, hun har en underlig smag. Jeg tror, ​​hendes yndlingsfilm er Bladerunner. Så hun er ikke sagtmodig og mild, hun kan godt lide de mere underlige ting, men gyserfilm, direkte gyser, hun elsker dem ikke rigtig, fordi hun bliver for bange. Men hun kunne lide Du er ikke min mor. Så jeg har mors godkendelse. Det er ligesom 50%, jeg er ligeglad med, hvad kritikerne siger efter det. [griner]

Kelly McNeely: Hvad fik dig til at interessere dig for gyser? 

Kate Dolan: Ja, jeg ved det ikke. Det er en af ​​de ting, jeg altid har spurgt mig selv om, og jeg prøvede at spore det tilbage til noget. Men jeg tror, ​​at jeg bare havde en medfødt kærlighed til noget mærkeligt og uhyggeligt. Ved du hvad jeg mener? Ligesom jeg elskede Halloween som barn, jeg ville tælle dagene til Halloween, mere end jul. Og jeg elskede alt skræmmende. Jeg læste alle gåsehud-bøgerne, og så tog jeg eksamen til Stephen King. Jeg ved ikke, hvor det kom fra, jeg elskede det bare. Og du ved, åbenbart stadig nu er jeg sådan en massiv gyserfan, og hvad som helst i gyserrummet, hvad enten det er romaner, film, tv, hvad end det er, så spiser jeg så meget, jeg kan. 

Kelly McNeely: Hvad er det næste for dig? Hvis der er noget du kan tale om? 

Kate Dolan: Ja, jeg har to projekter under udvikling i Irland, et af dem er, at manuskriptet er næsten færdigt. Så, øh, muligvis kunne en af ​​dem gå næste gang. De er også begge gyserprojekter, gyser spillefilm. Man ved aldrig, man skal have masser af gryder i kog som gyserfilmskaber generelt, men jeg har altid en masse ting, der bare laver mad, og man må se, hvad der dukker op næste gang, men jeg tænk gyserrummet helt sikkert i en overskuelig fremtid, så jeg begiver mig ikke ud i nogen form for rom-coms eller noget i den stil.

Kelly McNeely: Du nævnte, at du forbruger meget af genren. Har du noget, du har læst eller set på det seneste, som du bare er helt vild med? 

Kate Dolan: Ja, jeg elskede virkelig Midnight Mass. Jeg er af irsk katolsk opdragelse, så det hamrede lidt ind på en dybere slags PTSD-form. Jeg var ligesom, åh, at gå til messe, forfærdeligt! [Griner]

Men jeg læste Book of Accidents af Chuck Wendig på mit fly herover, og jeg syntes, det var rigtig fedt. Det er en virkelig interessant bog, virkelig surrealistisk og meget sjov. Jeg vil virkelig gerne gå og se X. Jeg går måske og ser det i biografen i aften. jeg elsker Texas kædesav massakre, og folk siger, at det er lidt ligesom en uofficiel Texas motorsav film.

Kelly McNeely: Og det er et meget kliché spørgsmål. Men hvad er din yndlings skræmmende film? 

Kate Dolan: Den Exorcist Det var nok den film, der skræmte mig mest, da jeg så den, sandsynligvis på grund af den irske katolske skyld, såvel som at være bange for, at du bliver besat af en djævel eller noget. Men jeg elsker en slags campy horror, f.eks Scream Scream 2. Jeg ville gense Scream igen og igen og igen, for det er lidt ligesom en komfortfilm. Nogle film elsker jeg, men du er ligesom, jeg kan ikke se det lige nu. Men jeg synes Scream film, jeg kan se når som helst, og jeg vil være i humør til det.

 

Du er ikke min mor er tilgængelig nu i biografer og VOD. Du kan se traileren herunder!

Klik for at kommentere
0 0 stemmer
Artikel Rating
Tilmeld
Underretning af
0 Kommentarer
Inline feedbacks
Se alle kommentarer

Film

Paramount+ Peak Screaming Collection: Fuld liste over film, serier, særlige begivenheder

Udgivet

on

Paramount + deltager i Halloween-streamingkrigene, der finder sted denne måned. Med skuespillere og forfattere i strejke er studierne nødt til at promovere deres eget indhold. Plus de ser ud til at have udnyttet noget, vi allerede kender, Halloween og gyserfilm går hånd i hånd.

At konkurrere med populære apps som f.eks Gyse Screambox, som har deres eget producerede indhold, kuraterer de store studier deres egne lister for abonnenter. Vi har en liste fra max. Vi har en liste fra Hulu/Disney. Vi har en liste over biografudgivelser. For pokker, det har vi endda vores egne lister.

Alt dette er naturligvis baseret på din tegnebog og budget for abonnementer. Alligevel, hvis du shopper rundt, er der tilbud såsom gratis stier eller kabelpakker, der kan hjælpe dig med at beslutte.

I dag udgav Paramount+ deres Halloween-skema, som de kalder “Peak Screaming Collection” og er propfyldt med deres succesfulde brands samt et par nye ting som tv-premieren på Pet Sematary: Blodlinjer i oktober 6.

De har også den nye serie Godt køb Monster High 2, begge falder på oktober 5.

Disse tre titler vil slutte sig til et massivt bibliotek med mere end 400 film, serier og episoder med Halloween-tema af elskede shows.

Her er en liste over, hvad du ellers kan opdage på Paramount+ (og Showtime) gennem måneden oktober:

 • Big Screens store skrig: Blockbuster-hits, som f.eks Skrig VI, Smil, Paranormal aktivitet, Mor! Forældreløs: Første drab
 • Slash Hits: Rygsøjleslående slashere, som f.eks Perle*, Halloween VI: The Curse of Michael Myers*, X* Scream (1995)
 • Horror heltinder: Ikoniske film og serier, med scream queens, som f.eks Et stille sted, Et stille sted del II, GULLE JAKKER* 10 Cloverfield Lane
 • Overnaturlige skræmmer: Overjordiske særheder med Ringen (2002) The Grudge (2004) Blair Witch-projektet Pet Sematary (2019)
 • Familieskræk nat: Familiefavoritter og børnetitler, som f.eks The Addams Family (1991 og 2019), Monster High: The Movie, Lemony Snicket er en række uheldige begivenheder Et virkelig hjemsøgt højt hus, som debuterer på gudstjenesten inden for samling torsdag den 28. september
 • Coming of Rage: High-school rædsler som TEEN WOLF: THE MOVIE, WOLF PACK, SCHOOL SPIRITS, Teeth*, Firestarter Min døde eks
 • Kritikerrost: Roste skræmmer, som f.eks Ankomst, Distrikt 9, Rosemarys Baby*, Udslettelse Suspiria (1977) *
 • Væsen egenskaber: Monstre er i centrum i ikoniske film, som f.eks King Kong (1976) Cloverfield*, Crawl Congo*
 • A24 Horror: Peak A24 thrillere, som f.eks Midsommar*, Bodies Bodies Bodies*, drabet på en hellig hjort* Mænd*
 • Kostume mål: Cosplay-udfordrer, som f.eks Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Transformers: Rise of the Beasts, Top Gun: Maverick, Sonic 2, STAR TREK: STRANGE NEW WORLDS, TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: MUTANT MAYHEM Babylon 
 • Halloween Nickstalgi: Nostalgiske episoder fra Nickelodeon-favoritter, bl.a SvampeBob Firkant, Hey Arnold!, Rugrats (1991), iCarly (2007) og Aaahh !!! Rigtige Monsters
 • Spændende serie: Mørkt fængslende sæsoner af EVIL, Criminal Minds, The Twilight Zone, DEXTER* TWIN PEAKS: TILBAGEVENDELSEN*
 • International horror: Terror fra hele kloden med Tog til Busan*, Værten*, Death's Roulette curandero

Paramount+ vil også være streaming-hjemmet til CBS' sæsonbetonede indhold, inklusive det første nogensinde Big Brother primetime Halloween episode den 31. oktober**; et Halloween-afsnit med wrestling-tema på Prisen er rigtig den 31. Oktober**; og en uhyggelig fest på Lad os lave en aftale den 31. oktober**. 

Andre Paramount+ Peak Screaming Season-begivenheder:

I denne sæson vil Peak Screaming-tilbuddet komme til live med den første Paramount+ Peak Screaming-tema-fejring nogensinde i Javits Center lørdag den 14. oktober fra kl. 8 til 11, eksklusivt for indehavere af New York Comic Con-badge.

Derudover vil Paramount+ præsentere The Haunted Lodge, en fordybende, pop-up Halloween-oplevelse, fyldt med nogle af de mest uhyggelige film og serier fra Paramount+. Besøgende kan træde ind i deres yndlingsserier og film, fra Svampebob Firkant til YELLOWJACKETS til PET SEMATARY: BLOODLINES på The Haunted Lodge inde i Westfield Century City Mall i Los Angeles fra den 27.-29. oktober.

Peak Screaming-kollektionen er tilgængelig til stream nu. For at se Peak Screaming-traileren, klik her.

* Titel er tilgængelig for Paramount+ med SHOWTIME plan abonnenter.


**Alle Paramount+ med SHOWTIME-abonnenter kan livestreame CBS-titler via live-feedet på Paramount+. Disse titler vil være tilgængelige på efterspørgsel for alle abonnenter dagen efter, at de er sendt live.

Læs

Film

A24 & AMC Theatres samarbejder om "Oktober Thrills and Chills" line-up

Udgivet

on

Off-beat filmstudie A24 overtager onsdage kl AMC biografer i næste måned. "A24 Presents: October Thrills & Chills Film Series," vil være en begivenhed, der viser nogle af studiets bedste gyserfilm re-præsenteret på storskærm.

Billetkøbere får også en måneds gratis prøveperiode på A24 Fri adgang (AAA24), en app der giver abonnenter et gratis zine, eksklusivt indhold, merchandise, rabatter og meget mere.

Der er fire film at vælge imellem hver uge. Først op er Heksen den 4. oktober altså X den 11. oktober efterfulgt af Under huden den 18. oktober og endelig Director's Cut af midsommer i oktober 25.

Siden den blev grundlagt i 2012, er A24 blevet et fyrtårn for uafhængige film uden for nettet. Faktisk overstråler de ofte deres mainstream-kolleger med ikke-afledt indhold lavet af instruktører, der skaber visioner, der er unikke og utempererede af store Hollywood-studier.

Denne tilgang har fået mange hengivne fans til studiet, som for nylig vandt en Oscar for Alt overalt på én gang.

Om kort tid er finalen til Ti Vest tryptisk X. Mia Goth vender tilbage som Wests muse i MaXXXine, et slasher-mordmysterium, der foregår i 1980'erne.

Studiet satte også sin etiket på teen possession-filmen Tal til mig efter premieren på Sundance i år. Filmen var et hit med både kritikere og publikum, der tilskyndede instruktørerne Danny Philippou Michael Philippou at pitche en efterfølger, som de siger allerede er lavet.

"A24 Presents: October Thrills & Chills Film Series," kan være et godt tidspunkt for filmelskere, der ikke er bekendt med A24 for at se, hvad balladen handler om. Vi vil foreslå en hvilken som helst af filmene i rækken, især den næsten tre timer lange instruktørklip af Ari Asters midsommer.

Læs

Film

'V/H/S/85'-traileren er fuldstændig fyldt med nogle brutale nye historier

Udgivet

on

Gør dig klar til endnu en indtræden i det populære V / H / S antologiserie med V / H / S / 85 som får premiere d Gyse streamingtjeneste på oktober 6.

For godt et årti siden blev originalen, skabt af Brad Miska, blev en banebrydende kultfavorit og har affødt adskillige efterfølgere, en genstart og nogle spin-offs. I år rejste producenterne tilbage til 1985 for at finde deres videokassette af terror med fundne filmshorts skabt af nu berømte instruktører, herunder:

David Bruckner (Hellraiser, The Night House),

Scott Derrickson (The Black Phone, Sinister),

Gigi Saul Guerrero (Bingo Hell, Culture Shock),

Natasha Kermani (Lucky)

Mike Nelson (forkert sving)

Så juster din sporing, og se den helt nye trailer for denne nye samling af fundne optagelser mareridt.

Vi lader Shudder forklare konceptet: "Et ildevarslende mixtape blander aldrig før sete snus-optagelser med mareridtsagtige nyhedsudsendelser og foruroligende hjemmevideoer for at skabe en surrealistisk, analog mashup af de glemte 80'ere." 

Læs