Følg os

Bøger

Horror Pride Month: Forfatter Mark Allan Gunnells

Udgivet

on

Mark Allan Gunnells

Forfatter Mark Allan Gunnells voksede op i en husstand, der ikke satte for mange grænser, når det kom til film. Han var en lille dreng på fem, da han første gang så tv-miniserien 'Salem's Lot, baseret på romanen af ​​Stephen King. Det var hans første smag af frygt i en gyserfilm, men det afgørende øjeblik - det, der skabte en gyserfan for livet - ville komme nogle få år senere.

”Da jeg var omkring ti år, så min mor på Den Exorcist på tv, og hun lod mig se med hende, ”sagde han, da han satte sig ned med iHorror til Horror Pride Month. ”Jeg klarede det kun halvvejs, før jeg begyndte at gemme mig bag sofaen, og hun sendte mig i seng. Intet andet, som jeg så i den alder, havde den slags dybtgående effekt på mig. Det faktum, at der var historier, der kunne påvirke dig så meget, at du ville rejse dig og skjule dig bag sofaen? Fra da af søgte jeg bare gyserfilm. Da jeg begyndte at læse, søgte jeg rædselsromaner. Da jeg var ti år gammel, var jeg allerede en horrormisbruger. ”

Som det sker fortsatte Stephen King med at spille en rolle i Gunnells liv. Ligesom resten af ​​verden husker han ikke en tid i sit liv, hvor han ikke vidste, hvem forfatteren var, forklarede han. Det var gennem King, at han også kom til at forstå tilpasning efter at have hentet en kopi af night Shift på hans skolebibliotek og læser historien "Corn of Corn."

”Jeg havde set filmversionen af ​​historien, og den havde en lykkelig afslutning, men selve historien selv gjorde det bestemt ikke,” forklarede Gunnells. ”Jeg tror ikke, jeg nogensinde havde indset, at du bare kunne få en virkelig ikke lykkelig afslutning, og at du kunne have karakterer, der ikke traditionelt kan lide, men stadig er overbevisende. Derefter, hvad der virkelig forseglede det for mig var rædslen føltes så sammenhængende. Det føltes som om det kunne ske på gaden fra mig. ”

Kort efter hentede han Kings roman, It. Han siger, at han huskede, at han troede, at han aldrig ville afslutte det, men det var bare så overbevisende, at det trak ham helt ind. King ville muligvis forblive den største indflydelse på den spirende forfatteres rædselliv, indtil han senere opdagede Clive Barker.

Mark Allan Gunnells holder en TED-tale. Emnet? Rædsel, selvfølgelig!

Horror romaner og film var dog ikke de eneste ting, som forfatteren opdagede på det tidspunkt. Det var også i løbet af denne tid, at han begyndte at forstå, at han bare ikke var som de andre drenge på hans alder, skønt han indrømmer, at han ikke havde forståelse eller ordforråd til at udtrykke, at han var homoseksuel.

”Jeg ville ikke have kaldt det sådan på det tidspunkt, men jeg havde knus på fyre,” sagde forfatteren. ”Jeg havde denne enorme forelskelse i Luke Skywalker. Dette vil lyde latterligt. Jeg kunne forestille mig, at jeg var i Star Wars, men jeg kunne ikke gå af en eller anden grund, så Luke Skywalker måtte bære mig overalt. Jeg kunne forestille mig, at han bar mig med armene om halsen. ”

Konceptet med at være homoseksuel var stadig fremmed for ham. I et stykke tid, påpegede han, tænkte han endda, at han måske var forvirret og troede, at han var en pige, fordi han endnu ikke vidste, at der var mænd, der blev tiltrukket af andre mænd. Da han indså, hvad det var, og hvad det betød, gennemgik han en dybt religiøs fase, hvor han forsøgte at "bede bøssen væk."

”Det fungerede tydeligvis ikke,” sagde han med en latter. ”Da jeg var i gymnasiet, begyndte jeg virkelig at acceptere det, skønt jeg ikke var et sted at være åben om det med andre mennesker. Det kom, da jeg var på college. Fra en meget tidlig alder vidste jeg, at det var der, men jeg var nødt til at gennemgå alle de ting, som homoseksuelle mennesker gennemgår, før du kan indrømme det og håndtere al den skam, som resten af ​​verden har påført dig på grund af det . ”

I rækken voksede op i 80'erne og 90'erne og tilbød ikke meget for LGBTQ + -repræsentation. Ærligt talt, i 2021 gør det heller ikke, selvom der er markant mere.

Desværre pressede dette på forfatteren, da han først begyndte at skrive. Selv efter at have accepteret sin identitet som en homoseksuel mand, var det vanskeligt for ham at sætte det i sin skrivning. Det føltes som om han bare ikke fik lov til det.

Derefter kom Clive Barker ud.

”Jeg ved, at mange mennesker har sagt, at alle i branchen vidste, men jeg var ikke i branchen. Jeg var i Gaffney, SC, ”sagde Gunnells. ”Jeg købte en kopi af The Advocate magasin, hvor han kom ud. Ligesom det var denne enorme ting for mig, fordi han var dette virkelig kendte navn i rædsel. Derefter udgav han denne roman kaldet Nadverden der havde denne homoseksuelle hovedperson udgivet af et større forlag. ”

Opmuntret af denne nyhed satte forfatteren sig ud for at finde mere og opdagede værkerne fra Poppy Z. Brite.

Et eller andet sted mellem Barker og Brite fandt Gunnells sin egen stemme og sit eget mål. Hvis andre ikke leverede den repræsentation, han ønskede at se, ville han bare skulle skrive den selv. Det var præcis, hvad han gjorde.

Hans næste forhindring truede i horisonten, men på dette tidspunkt havde forfatteren lært nok om sig selv, at det at stå på jorden blev en anden natur.

”Da jeg først begyndte at udgive omkring 2005, stødte jeg på udgivere og redaktører, der sagde: 'Vær ikke for åbenlyst homoseksuel online, fordi det vil ødelægge din karriere,' 'sagde han. ”Dette var en tid, hvor det for det meste var opslagstavler. De fortalte mig at lave historier med homoseksuelle hovedpersoner skulle fremmedgøre den heteroseksuelle mandlige fan af rædsel. Jeg havde en udgiver, der fortalte mig, at jeg skulle udgive et par ting med lige karakterer, før jeg udgav med homoseksuelle tegn, så folk ikke forbinder mig med at skrive bøger til homoseksuelle, som om lige mennesker ikke kan læse bøger med homoseksuelle tegn. Jeg fik nogle forlag til at fortælle mig, at jeg var nødt til at finde en udgiver, der specifikt målrettede det homoseksuelle publikum, for igen kunne de bare ikke forestille sig, at lige publikum måske læste bøger med homoseksuelle tegn. ”

Det var den ældgamle idé, at en lige person ikke kan identificere eller indføle en homoseksuel historie, selvom det forventes, i en heteronormativ verden, at LGBTQ + mennesker kan og vil empati med dem, der er lige. Det, de ikke genkender, er, at vi ikke har fået noget valg, og helt ærligt, ville det ikke skade at sætte lige læsere og seere i samme position.

Selvom det var frustrerende, holdt Gunnells fast på sin vej, skrev sine historier og til sidst fandt udgivere, der ville tage chancen på ham. Han indrømmer, at disse samtaler ikke sker så ofte i 2021 som de skete i 2005, men de sker stadig.

”Jeg har fået at vide, når jeg taler om spørgsmål om mangfoldighed og repræsentation, som jeg afskrækker for mennesker, men jeg er ligeglad, fordi det er et vigtigt emne, der skal tales om,” påpegede Gunnells. ”Du kan anerkende og genkende de trin, der er foretaget, og stadig erkende, at der stadig er måder at gå. Jeg er meget tilfreds med hvor jeg er og med de udgivere, jeg har arbejdet med, men hvor mange mennesker der kan nævne fem bedst sælgende homoseksuelle horrorforfattere. Hvad med fem afroamerikanske horrorforfattere? ”

Den seneste roman fra Mark Allan Gunnells

Det er et godt lavet punkt, og et, som Gunnells fortsætter med at tale om, mens han fortsætter sin skriverejse. Hans seneste roman, Før han vågner, udgivet for blot et par uger siden. Spændingsthrilleren er centreret om to unge mennesker, der bliver kidnappet. Når deres fangemester forlader for at hente forsyninger, er han såret i en bilulykke og ude af stand til at vende tilbage og efterlader dem fanget uden mad eller vand.

Hvad angår andre forfattere, hvis arbejde han beundrer og som skaber autentiske homoseksuelle karakterer, peger han på arbejdet med Aaron Dries, Norman Prentiss og J. Daniel Stone for blot at nævne nogle få.

Da vores interview kom til sin uundgåelige konklusion, efterlod Gunnells mig med en sidste tanke.

”De læser mere forskelligt, jo mere forstår du verden. Jo mere du forstår mennesker, der ikke nødvendigvis er ligesom dig. Jeg har fået folk til at sige: 'Nå, du vil ikke have nogen til at læse dig, bare fordi du er homoseksuel.' Faktisk er jeg okay med det. Hvis det var det, der bragte dem til mig, er det fint. Jeg håber kun, at jeg giver dem en historie, der får dem til at komme tilbage. ”

For at lære mere om Mark Allan Gunnells og hans katalog med bøger, se hans forfatterside på Amazon.

Bøger

'Clive Barker's Dark Worlds' udkommer lige i tide til Halloween

Udgivet

on

Ind imellem kommer der noget, der føles som en gave til rædselssamfundet. Clive Barkers mørke verdener har den følelse.

Clive Barkers mørke verdener

Den indbundne monografi er skabt af Phil og Sarah Stokes og udgives den 18. oktober 2022 fra Cernunnos Publishing, og den vil tage fans af forfatteren og filmskaberen med på et dybt dyk ind i det sind, der skabte Pinhead, Candyman, Rawhead Rex, Night Breed og mere. Ifølge en pressemeddelelse, vi modtog tidligere i dag, vil den indeholde skitser, håndskrevne manuskripter og meget mere, hvoraf mange aldrig er blevet delt med offentligheden.

The Stokes har længe været samarbejdspartnere og arkivarer af Barkers arbejde. Kort sagt, de er den perfekte duo til dette projekt. Ud over deres egne tanker om Barkers arbejde, Mørke verdener vil også indeholde kommentarer fra Ramsey Campbell, Quentin Tarantino, Neil Gaiman, China Miéville, Peter Straub, Armistead Maupin, JG Ballard, Wes Craven og flere. Manden har selvfølgelig selv skrevet bogens efterord.

Clive Barkers mørke verdener
Clive Barkers mørke verdener markerer den første monografi dedikeret til den produktive kunstner.

Detailsalg af bogen koster $50, en lille pris at betale for det lovede indhold. Hold øjnene åbne for Clive Barkers mørke verdener denne oktober og følg med i iHorror, når udgivelsen nærmer sig for mere info!

Læs

Bøger

Bryan Smith, Samantha Kolesnik slår sig sammen til 'Beleth Station' fra Clash Books

Udgivet

on

Beleth Station

Der er intet helt som et gammeldags forfattersamarbejde for at få mig begejstret for forlagsverdenen, og Clash Books er kommet igennem i stor stil med annonceringen af ​​et nyt værk fra Bryan Smith og Samantha Kolesnik. Med titlen Beleth Station, vil bogen bestå af to noveller, der foregår i den samme fiktive by i Pennsylvania.

Bryan Smith er forfatter til over 30 horror/thriller-romaner inkl 68 Dræb som blev tilpasset til en film fra 2017 med Matthew Gray Gubler i hovedrollen Criminal Minds berømmelse. Hans andre titler inkluderer kultklassikeren fordærvet, Blodets Husog The Killing Kind.

Samantha Kolesnik kan være nyere i spillet, men hun er blevet en vigtig indie-gyserforfatter at se med noveller som True Crime og Waif, som begge har høstet retmæssig anerkendelse for deres rå, grove historiefortælling.

Sammen vil de to tage os til Beleth Station, og mens detaljer om bogen holdes skjult, ved vi, at de foregår i en delt verden med fælles karakterer.

sagde Kolesnik:

”Det er et samarbejde, der en gang i livet. Det startede med et tweet, af alle ting, og ramte derefter jorden og har aldrig mistet momentum. Beleth Station er et forbandet sted, hvad angår litterære omgivelser, og Bryan og jeg laver kaos. Men det er karaktererne, der er front-and-center i begge vores noveller, som udgives sammen i én bog.”

Smith har for sin del tilføjet, at dette er noget af det mest foruroligende materiale, han har skrevet siden det tidligere nævnte fordærvet. Hvis du er bekendt med den bog, ja, du ved præcis, hvor kedelig denne ting kan være!

Samarbejdet har endnu ikke en officiel udgivelsesdato, men vi vil helt sikkert holde øjnene åbne for det, og det skal du også! For mere information om projektet, sørg for at besøge embedsmanden Clash bøger internet side.

Læs

Bøger

Horror Pride Month: David R. Slayton, forfatter til 'White Trash Warlock'

Udgivet

on

David R. Slayton

For et par måneder siden ledte jeg efter en ny lydbog at grave i. Siden jeg igen kom ind i arbejdsstyrken for at forlade dit hus, har lydbøger hjulpet mig med at overleve den daglige pendling. Jeg ville have noget, der blandede genrer og nærede min kærlighed til gys, fantasy og homoseksuelhed. Mens jeg finkæmpede de tusindvis af Audible-titler, fandt jeg en bog ved navn White Trash Warlock af David R. Slayton. Bogen omhandler Adam Binder, en homoseksuel heks fra Oklahoma, der ender med at konfrontere en monstrøs enhed, der angriber Denver og driver folk til vanvid.

Gayme. Sæt. Match. Jeg var så med!

I slutningen af ​​bogen havde jeg et desperat behov for mere. Heldigvis for mig, den anden bog i trilogien, Trailer Park Trickster, var allerede tilgængelig, og selvom den endte på alle cliffhangers' moder, vidste jeg, at der var mindst én bog mere, Deadbeat Druid på vej.

I mellemtiden gjorde jeg det til min mission at opspore forfatteren for at fortælle ham, hvad hans bøger betød for en homoseksuel, gyser-elskende, romantikmisbruger – og forfatterkollega – i en lille by i det østlige Texas. Jeg fløj også straks op for at interviewe ham til Horror Pride Month i år, og var spændt, da han sagde ja.

Da vi satte os til rette for at chatte, fortalte jeg ham igen, hvor meget jeg satte pris på bøgerne, men jeg måtte også spørge: "Hvor og hvornår mødte du Adam Binder?"

Historien svigtede mig ikke.

Som det skete, havde Slayton forsøgt at skrive episk fantasy, som jeg af personlig erfaring kan fortælle dig er en skræmmende opgave. Det viste sig dog, at han også var fan af urban fantasy og havde formuleret en historie om en læge, hans kone og deres barn i Denver, byen som forfatteren kalder hjem.

"Så jeg havde hele dette plot, men det, jeg ikke havde, var en hovedperson," forklarede forfatteren. "Jeg lagde den på en måde bag i min hjerne og glemte alt om den, og så kørte jeg en nat gennem Carolinas. Månen var fuld. Den hang ud over vejen. Træerne hang over vejen. Og den Kaleo-sang 'Way Down we Go' kom i radioen. Denne karakter dukkede op i mit hoved, og jeg begynder bare at stille ham spørgsmål. Jeg sagde, 'hvem er du?' og han sagde: 'Jamen, jeg er ligesom dig. Jeg er fra Guthrie. Jeg er vokset op i skoven«. Jeg begyndte at tænke, at jeg kunne fusionere dette med det urbane fantasy plot, men det urbane fantasy plot er stadig meget Denver fokuseret. Adam sagde: 'Jamen, jeg kunne tage til Denver'.”

Og det er bare, hvad han gjorde … ved du hvad jeg mener.

Mens elementerne er fantastiske og nogle gange ligefrem rystende, er historien om Adam Binder, en heks, der har meget lidt magt i det store og hele, og hans for det meste verdslige familie forankret i en følelse af virkelighed. Denne sandhed, virkeligheden af ​​det hele, var afledt af Slaytons egne erfaringer. Han gik endda så langt som at opkalde Adams mor efter sin egen bedstemor.

"Hendes navn var Tilla-Mae Wolfgang Slayton, og hun var alt, hvad navnet antyder," siger han.

Med hensyn til fantasien, siger han, var han forsigtig med, hvor han hentede sin indflydelse fra, mens han skrev romanerne.

"En person, der for nylig interviewede mig, sagde, at de ikke forstod, hvorfor jeg ikke brugte amerikansk folklore og myter," sagde han. "Sagen ved det er, at når du taler om amerikansk mytologi, taler du virkelig om indiansk mytologi. Jeg er en meget hvid person. Det vil jeg ikke tilegne mig. Så jeg kiggede rundt på, hvilke mytologier der er derude, og hvad kunne jeg trække på fra min egen arv, og hvad kan jeg gøre for at tage noget, der er virkelig velkendt og tropisk, og vende det på hovedet.”

Og så skabte han elvere, der mener, at de er hypermoderne, og alligevel går de og klæder sig og taler, som om de er trådt lige ud af en noir-film fra 1940'erne. Derefter bragte han de alt for sjældent brugte Leprechauns ind, hvilket gav dem en karakter fra peaky Blinders. Jeg vil ikke engang forklare nisserne for dig. Du skal bare læse det selv. Blandingen og masken, skub og træk, af det, vi ved, og det, vi forventer, er det, der holder læseren på tæerne og at giver forfatteren stor tilfredshed.

Da det er Pride, var vi selvfølgelig nødt til at diskutere, at bogen har en homoseksuel hovedperson. Enhver, der har brugt noget tid i en kommentarsektion, hvor noget queer er eksternt nævnt, ved, hvad de fleste af os står over for, når vi går i gang med at skrive om os selv og placerer os selv i fortællingen. Homofoberne kommer ud af træværket og slynger beskyldninger om at fremtvinge dagsordener og vågenhed, når alt, hvad vi virkelig ønsker, er at læse historier, hvor vi eksisterer.

For Slayton var der ingen tvivl om Adams seksualitet fra begyndelsen. Det var ikke en dagsorden. Det var den, han var.

"Det er vigtigt for mig," sagde han. “Det meste af min inspiration i det, jeg skriver, kommer fra at se et hul i markedet. Jeg voksede op i Guthrie i skoven. Jeg havde ikke adgang til meget. Min mor var meget religiøs, så det var meget begrænset, hvad jeg fik lov til at læse. Hvad jeg kunne finde i fantasy, når der var en LGBTQ-karakter, var de enten knap der, eller også døde de tragisk. Der var en AIDS-analog eller at komme ud var en ting. Jeg elsker at se mere af repræsentationen brede sig og især god repræsentation. Det var en del af grunden til, at jeg begyndte at skrive White Trash Warlock. Jeg kan ikke se en knækket, homoseksuel heks fra Oklahoma på siden. Så tænkte jeg, det vil jeg skrive. Da det er urban fantasy, er fordomme og problemstillinger omkring Adams seksualitet til stede, men jeg ville ikke have, at det skulle være hovedsagen i historien. Bedre forfattere end mig har skrevet om alt det, så jeg gider ikke læse det.”

Formlen virker bestemt for Slayton. Hans bøger har fanget fantasien hos læsere over hele verden. Blandingen af ​​hans egen blanding af gys og fantasi er spændende og overbevisende. For mig giver det mig den samme spænding, første gang jeg læste Gaiman, Pratchett og til en vis grad endda Barker.

Dette bringer os naturligvis til den sidste bog i Slaytons trilogi. Med Deadbeat Druid i horisonten, ville det have været kriminelt ikke at bede om et kig på, hvad der kommer.

"Ved udgangen af Trailer Park Trickster, Adam er meget sendt på en Odyssey,” sagde han. "I stedet for at bruge øer, bruger jeg rigtige byer. Nogle af dem har bare en cool, uhyggelig true crime-ting forbundet med dem; nogle af dem har bare interessante begivenheder forbundet med dem. Jeg har virkelig nydt at forske i disse steders historie. I Deadbeat Druid, det får du lidt mere af.”

Ja, men hvad med Adam Binder og hans sexede, men meget "alt er sort og hvidt" mulige kæreste, Vic, som han uforvarende gjorde til en Grim Reaper?!

"Jeg spiller meget D&D, så jeg tænker i de baner," påpegede Slayton. ”Adam er kaotisk god, hvilket betyder, at han altid gør det rigtige, selvom det er imod loven. Vic er lovligt god, hvilket betyder, at han altid vil gøre det rigtige, men det skal følge loven. I slutningen af ​​bog tre har de begge taget skridt mod hinanden og neutralt godt. Ikke alt er sort og hvidt, og ikke enhver lov er dårlig."

For at lære mere om David Slayton, besøg hans officiel hjemmeside og se efter hans romaner online og i boghandlere!

Læs